В сряда бе обявен голям напредък по въпроса за износа

...
В сряда бе обявен голям напредък по въпроса за износа
Коментари Харесай

Русия: Скоро ще бъде готов документът за износ на украинско зърно през Черно море

В сряда бе разгласен огромен прогрес по въпроса за износа на зърнени култури от Украйна, само че детайлности тогава не бяха обявени

Руското министерство на защитата сподели през днешния ден, че скоро ще бъде подготвен финален документ, който ще разреши износа на зърнени култури от Украйна, съобщи Франс прес, представена от

Съобщението пристигна след договаряния в тази тенденция, в които участваха Москва, Киев, Анкара и Организация на обединените нации и които се организираха по-рано през седмицата.

"Предложенията на Русия бяха подкрепени напълно от участниците в консултациите. И доста скоро работата по правенето на финалния документ, наименуван "Инициатива Черно море ", ще завърши ", съобщи представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков във видео, публикувано от неговата канцелария. Според него "мерките, препоръчани от Москва, би трябвало да разрешат да се попречи на засегнатите логистични вериги да бъдат употребявани за доставката на оръжия за режима на Киев ".

В сряда бе разгласен огромен прогрес по въпроса за износа на зърнени култури от Украйна, само че детайлности тогава не бяха обявени. Напредъкът е бил реализиран по време на среща на военни специалисти в Истанбул, отдадена на тематиката за блокадата на износа на зърно от украинските пристанища. Турция провежда нова среща идната седмица по този въпрос.

Договореното в Истанбул съглашение с посредничеството на Организация на обединените нации цели през Черно море да бъдат изнесени към 20 милиона тона зърнени култури, блокирани в украински хранилища поради съветската атака в Украйна. Сделката би трябвало да улесни съветския експорт на зърнени култури и на торове, обиден от западните наказания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР