Назначеният от Тръмп съдия цитира случаи на диви животни като причина за забрана на хапчетата за аборт

...
В сряда апелативният съд на Петия окръжен съд каза, че
Коментари Харесай

В сряда апелативният съд на Петия окръжен съд каза, че ще ограничи достъпа до основното хапче за аборт, мифепристон, позволявайки употребата му само в продължение на седем седмици бременност (намаляване от сегашните 10) и забрана на телемедицинските рецепти за нея. (Никоя от предложените промени няма да влезе в сила, докато Върховният съд не се произнесе по случая.)

Но съдията от Пети окръг Джеймс Хо, който положи клетва от съдия Кларънс Томас в библиотеката на мегадонора на Републиканската партия Харлан Кроу през 2018 г. — искаше колегите му да стигнат още по-далеч. Той би отменил напълно одобрението на Администрацията по храните и лекарствата за хапчето за аборт и използва някои ъъъъ, диви причини, за да подкрепи аргумента си. Хо написа в своето необосновано съгласие, че ищците, група лекари против абортите, имат право да участват в делото, защото обичат да гледат бебета и одобрението на FDA за хапчето за аборт ги лишава от това право. Той цитира прецедент с „естетически наранявания“ от минали случаи, включващи федерални решения, застрашаващи дивата природа и растенията:

Прочетете повече

Популярен канал в YouTube Linus Tech Tips Taking Break Following Massive Controversy [Update]< /p>

Пригответе се да освободите дисковото си пространство за Starfield

Карън е хваната да тормози черен мъж в казино, гаджето го нарича N-Word

Барби идва на стрийминг по-рано от мислите

Apple ще започне да изпраща изплащания за $500 милиона съдебно дело „Batterygate“ скоро

Това е....доста близо до сравняването на жени и бременни хора с диви животни! И той продължи!

Върховният съд призна, че „лицето, което наблюдава или работи с определено животно, застрашено от федерално решение, е изправено пред осезаема вреда, тъй като самото предметът на неговия интерес вече няма да съществува. Lujan, 504 U.S. на 566. Всяка окръг, включително нашата собствена, стигна до заключението, че когато федерална агенция упълномощи трети страни да навредят на флората или фауната, която ищецът възнамерява да види или проучи, това отговаря на всички изисквания за член III. ...

Във всички тези случаи федерална агенция е одобрила някакво действие - като разработване на земя или използване на пестициди - което заплашва да унищожи животинския или растителния живот, на който ищците искат да се насладят. Това нараняване може да бъде поправено чрез съдебно разпореждане, обявено за незаконно и отменящо одобрението на агенцията.

И тук също. FDA одобри употребата на лекарство, което заплашва да унищожи неродените деца, от които ищците имат интерес. И тази вреда също може да бъде поправена чрез съдебно разпореждане, признато за незаконно и отменящо одобрението на това лекарство за аборт.

Не виждам основание за допускане на легитимация по член III въз основа на естетическо увреждане, когато става въпрос за животни и растения, но не нероден човешки живот.

Цялата тази флора/фауна линия на разсъждения става още по-страшна, когато прочетете това изречение от Хо: „Бременността не е лошо или нездравословно състояние на тялото – тя е естествено следствие от здрава и функционираща репродуктивна система.“ За него наистина звучи така, сякаш жените не са нищо повече от разплодни кобили, чиято функция е да бременят и да носят радост на другите, които ги гледат в местообитанието им.

Съдия Хо е утвърден трол. По време на изслушване през май той попита: „Бременността сериозно заболяване ли е? Когато празнувахме Деня на майката, празнувахме ли болест?“ Но все още е страшно да си помислим какво ще направи Върховният съд с неговите писания по делото, когато най-накрая се произнесе – точно по средата на изборите през 2024 г. Също така е страшно да се мисли, че Хо, който беше в краткия списък на Върховния съд на Доналд Тръмп, може да бъде номиниран във Върховния съд, ако Тръмп спечели президентския пост през 2024 г.

Още от Jezebel

Как Да печелите $170 000 на година като шофьор на UPS

2023 Chevy Colorado ZR2 е всичко, от което някога ще имате нужда

2024 Acura ZDX: Това е

Шоуто на Scott Pilgrim в Netflix може да изкупи най-големия грях на филма

Коралайн току-що направи убийство в боксофиса, 14 години по-късно

Запишете се за бюлетина на Jezebel. За последните новини, Facebook, Twitter и Instagram.

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР