В сряда, Amazon и Volkswagen обявиха ново дългогодишно глобално партньорство,

...
В сряда, Amazon и Volkswagen обявиха ново дългогодишно глобално партньорство,
Коментари Харесай

Volkswagen и Amаzon с глобално партньорство за създаване на индустриален облак

В сряда, Amazon и Volkswagen оповестиха ново дългогодишно световно партньорство, задачата на което е основаването на промишлен облак за 122-те уреди на автомобилния производител, като желанието на двете компании е да създадат платформата налична и за трети страни.

Amazon Web Services ще зарежда Volkswagen Industrial Cloud, който ще свързва всички машини, съоръжения и системи на групата в международен мащаб, в това число тези на дъщерни марки като Audi и Porsche. В дълготраен проект, Volkswagen Group може да интегрира в облачната инфраструктура и международната си верига за доставки в лицето на повече от 1500 снабдители и сътрудници, разположени в 30 000 разнообразни местоположения. Преговорите с огромни индустриални компании, които се интересуват от миграцията към Volkswagen Industrial Cloud, към този момент са в ход, излиза наяве от известието на двете организации.



Целта на автомобилния производител е да стандартизира и сплоти всичките си индустриални машини, съоръжение и системи, които сега употребяват разнородни ИТ запаси. Volkswagen Industrial Cloud би трябвало да стандартизира и улесни обмена на данни сред обособените системите и съоръжения, което ще помогне на компанията да усъвършенства интервенциите си.

Volkswagen и Amazon Web Services ще сформиратр екип от 220 експерти, работещи по плана в няколко немски града. В бъдеще двете компании възнамеряват и основаването на взаимен Иновационен център за промишлен облак в Берлин. Самият промишлен облак и неговите първи функционалности би трябвало да са дейни до края на 2019 година

Този ход е част от тактиката на Volkswagen да извърши заложената от основния изпълнителен шеф на компанията, Херберт Дийс, линия за по-голяма успеваемост и повече нововъведения. Миналата година Дийс съобщи, че VW би трябвало да усъвършенства индустриалната си успеваемост отвън Китай с 30% до 2025 година През март тази година пък VW заяви, че ще редуцира до 7000 работни места до 2023 година, с цел да освободи 8 милиарда евро за научноизследователска и развойна активност. Седмица преди този момент стана ясно, че автомобилният производител цели да създаде 22 милиона електрически автомобила през идващото десетилетие, което е нарастване с съвсем 50% от предходната заявена цел.

Освен всичко друго, автомобилният колос също по този начин е под напън да понижи нездравословните излъчвания на своите модели, защото новите регламенти на Европейски Съюз слагат все по-амбициозни цели в това отношение. Volkswagen Group продаде рекордните 10,8 милиона автомобила предходната година, само че единствено 40 000 от тях бяха електрически. В същото време, към момента компанията към момента не може да се отърси от абсурдът с дизеловите си коли на американския пазар, защото Комисията по скъпи бумаги и тържища подаде нов иск против нея по-рано този месец.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР