В сряда 86-годишна жителка на село Вирове е потърсила помощ

...
В сряда 86-годишна жителка на село Вирове е потърсила помощ
Коментари Харесай

Задържан е съучастник в опит за телефонна измама в монтанско село

В сряда 86-годишна жителка на село Вирове е потърсила помощ в полицията в Монтана. Жената обяснила, че предната вечер, към 20:45 часа е получила позвъняване от прикрит номер на стационарния си телефон. Непознат мъж, представяйки се за доктор от локалната болница, й съобщил, че снаха й се нуждае от незабавна ортопедична интервенция, за която би трябвало да се платят 19 000 лв..

Объркана от обстановката жертвата обяснила, че в дома си има единствено 1 500 лв.. Половин час по-късно е последвало ново позвъняване с инструкции да остави парите пред вратата на къщата си на изпратения от мнимия " лекар " " санитар ". Едва откакто изпълнила напътствията, тя се усъмнила, че е попаднала в лъжлива скица.

Веднага стартирали оперативно-издирвателните дейности, в които, дружно с специалисти от бранш " Измами “ в Групово дело " Национална полиция “  били ангажирани криминалисти от ОДМВР Монтана и Участък " Огоста “. 

В резултат на прецизното следствие " санитарят “, употребен като пощальон в лъжливата скица, бил открит. Задържаният  – 31-годишен престъпно проявен и осъждан мъж от село Д-р Йосифово, предал 900 лв. от взетите пари.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс и дейностите по следствието продължават  под наблюдението на Районна прокуратура – Монтана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР