В срок от 6 месеца ще се увеличи капацитетът на

...
В срок от 6 месеца ще се увеличи капацитетът на
Коментари Харесай

България и Турция ще облекчат трафика между двете страни

В период от 6 месеца ще се усили потенциалът на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " с 30 %, а на Лесово - със 100, като е планувано да бъдат построени три ленти за прекосяване на хладилни камиони. Ще се координира основаването на система за ръководство на опашките от камиони по границите, която ще работи на правилото – първият дошъл, първият минал. За това се схванаха през днешния ден в Свиленград министърът на превоза и известията Николай Събев и министърът на превоза и инфраструктурата на Република Турция Адил Караисмаилоглу.

„ Диалогът сред нашите две страни има прагматичен темперамент и по тази причина съм убеден, че ще реализираме стабилно действие и облекчение на напредването на хора и товари по най-прекия транспортен маршрут сред Европа и Азия. С министър Караисмаилоглу разгледахме опциите за възстановяване на свързаността и посредством развиването на морския и железопътния превоз “, уточни министър Николай Събев.

Двамата министри разискаха и актуализирането на квотата от разрешителни за авто транспорт на товари, тъй че тя да дава отговор на потребностите на превозвачите на всяка от страните. На 24 и 25 февруари т.г. в София ще се организира съвещание на Смесената комисия, където детайлите ще се уточнят на експертно равнище.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР