В срещата във Версай трябва да говорим в един глас.

...
В срещата във Версай трябва да говорим в един глас.
Коментари Харесай

Петков: Засега няма да се вкарват санкции за газа и петрола

" В срещата във Версай би трябвало да приказваме в един глас. Трябва да излезем обединени. Подкрепяме напълно Украйна в нейната битка за независимост, ще бъдат препоръчани засилени ограничения, няма да се вкарват наказания за газа и петрола, дискутира се, няма решение ", съобщи в коридорите на Народното събрание министър председателят Кирил Петков.

По думите му българската позиция е, че не може една непозната страна да нарушава закони и да бомбардира друга страна.

" Работим с Европейския съюз ограниченията да бъдат с оптимално огромна мощ, само че не можем да си позволим да спрем вноса на нефт и на газ. Трябва да работим дълготрайно, с цел да диверсифицираме оптимално доста, считам персонално другата седмица да отида при гръцката ни връзка, с цел да видя действително до каква степен е напредъкът. Аз не преставам да си споделям всяка седмица с гръцкия министър председател, само че другата седмица считам персонално да ревизирам. Докато нямаме същинска диверсификация сме доста подвластни и това би трябвало да е голям приоритет на България ", добави Кирил Петков.

По думите му се разискват разновидности, в случай че Русия спре доставките на газ за Европа.

" Има благоприятни условия този риск да се ръководи, само че това би отключило други опасности, свързани с намаляването на износа на електричество, което не е добре за европейския пазар. Предпочитаме да не се стига до такава степен ", добави Кирил Петков.

Той разясни, че няма в този миг европейска страна, която ще изпраща войски където и да било в Украйна. Можем да поддържаме Украйна само с филантропична помощ, с опция за наказания и за ограничения, само че боен спор е безусловно изключен, акцентира Кирил Петков.

По думите му огромният боязън на опозицията е, че макар всички рецесии държавното управление работи целеустремено, с цел да доближи до хората, които са част от корупцията в България.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР