В срещата на живо и онлайн ще се включат министрите

...
В срещата на живо и онлайн ще се включат министрите
Коментари Харесай

Извънредно съвещание в МС заради лошото време

В срещата онлайн и онлайн ще се включат министрите на вътрешните работи, на енергетиката и на защитата, основният секретар на Министерство на вътрешните работи, началникът на защитата, управленията на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” и Агенция “Пътна инфраструктура ”, както и регионални шефове.

 

Обстановката в страната продължава да бъде усложнена. На уеб страницата на Агенция “Пътна инфраструктура оповестяват, че краткотрайно затворени са проходите “Шипка ”, “Троянски ”, Проходът на Републиката. В област Сливен се лимитира придвижването при " Петолъчката " в посока Котел, и Котленски проход се затваря заради снегопочистване. Движението по Автомагистрала " Струма " в посока Перник е проходимо единствено за леки коли.

 

В девет от общините на територията на област Шумен е оповестено бедствено състояние, реши на съвещание Областният щаб. В бедствено състояние са общините Каолиново, Нови пазар, Каспичан, Никола Козлево, Венец, Хитрино, Смядово, Велики Преслав и Върбица през идващите 24 часа, считано от 10:00 часа през днешния ден. Нарушаване на електроснабдяването има във всичките 10 общини заради повреди в електропреносната мрежа. Шумен е без вода.

 

На този стадий затворени за придвижване са пътищата Шумен-Силистра, Шумен-Разград, въведено е краткотрайно ограничаване на придвижването по Ришкия проход за тежкотоварни коли с маса над 12 тона.

 

Във Велико Търново бе призован спешен щаб. Десетки са сигналите за начупени от снега клони и дървета. Работи се по премахване на проблемите с електрозахранването в обособени елементи на града и в 20 обитаеми места.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР