В срещата, която се проведе във Виена, участие взе и

...
В срещата, която се проведе във Виена, участие взе и
Коментари Харесай

Австрийските власти дадоха висока оценка на родното МВР

В срещата, която се организира във Виена, присъединяване взе и шефът на Главна дирекция „ Гранична полиция “ гл. комисар Антон Златанов.

 

Министър Стоянов показа настоящата миграционна обстановка, като акцентира, че с помощта на реорганизацията в работата на „ Гранична полиция “ и положителното съдействие с турската страна, се регистрира спад повече от два пъти на хванатите незаконни мигранти на българо-турската граница. От българска страна бяха посочени подхванатите ограничения в битката с трафика на мигранти, както и фактът, че за защитата на границата страната ни е заела сериозен човешки, механически и финансов запас.

 

„ Получихме доста висока оценка за активността на Министерството на вътрешните работи и в частност на „ Гранична полиция “ за постигнатите досега резултати. Продължаваме да работим интензивно, с цел да променим позицията на Австрия по повод участието на България в Шенген “, разяснява след срещата министър Калин Стоянов, представен от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Той уточни, че аргументите за досегашното „ не “ на Австрия се крият не в активността на българските служби, а в недоброто действие на актуалното Шенгенско пространство.

 

„ Австрийските управляващи аргументират своето изказване, че Шенгенското пространство не действа, като цяло с това, че доста от страните навътре в Европейския съюз стягат контрола по техните граници. Но тук е хубаво да стане ясно, че всички страни, които стягат контрола, към момента са на мнение, че ние следва да бъдем част от Шенгенското пространство. Аз и делегацията, с която бяхме във вчерашния и днешния ден, не чухме нито един логичен мотив, заради който България да не бъде призната в Шенген до края на актуалната календарна година “, разяснява още Калин Стоянов.

 

Той насочи публична покана към вътрешния министър на Австрия да посети България и на място да се запознае с всичко, което страната ни е постигнала по защитата на външната граница на Европейския съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР