В среща от 28-ия кръг на руската Премиер лига Ахмат

...
В среща от 28-ия кръг на руската Премиер лига Ахмат
Коментари Харесай

Загуба в Грозни утежни положението на Криля Советов

В среща от 28-ия кръг на съветската Премиер лига Ахмат се наложи с 2:1 над Криля Советов. Домакините записаха пети следващ мач без загуба и се изкачиха на 7-о място във краткотрайното класиране, изпреварвайки Ростов и Оренбург. Криля Советов пък продължава с неубедителните резултати и заема 13-о място в тблицата. Самарци са на 3 точки зад Динамо (Москва), а до края на сезона им предстоят мачове със Спартак (Москва) и ЦСКА (Москва), което значи, че е съвсем невероятно да избегнат баражите за оставане в елита.

Всички голове паднаха до почивката. Аблайе Мбенг даде прднина на Ахмат в 3-ата минута, а в 42-ата още веднъж той беше прецизен за 2:0. Защитникът Тарас Бурлак засече центриране от фаул на Антон Зинковский и върна очакванията на Криля Советов.

В матче 28 тура РПЛ «Ахмат» со счетом 2-1 обыграл самарские «Крылья Советов». Два гола в составе нашей команды забил Аблайе Мбенг! Всех с победой! «АХМАТ» - СИЛА! #АхматКрыльяСоветов pic.twitter.com/Uk0AtIHNWc
— FC Akhmat Grozny (@akhmatgrozny) 11 май 2019 година През втората част гостите не съумяха да избегнат загубата и към този момент са в серия от 5 мача без победа. Утре те могат да се смънат на 14-ото място, в случай че Уфа победи Спартак.

Ахмат не може да се класира за Лига Европа и умерено ще доиграе сезона. В последните си два мача отборът от Грозни ще срещне ЦСКА и Ростов.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 28 кръг, събота 11 май  Ахмат 2:1краен резулат  Криля Советов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР