В среднощното си обръщение президентът Володимир Зеленски определи поредното нападение

...
В среднощното си обръщение президентът Володимир Зеленски определи поредното нападение
Коментари Харесай

Готви ли Русия саботаж в АЕЦ „Запорожие“ след поредното зверство

В среднощното си послание президентът Володимир Зеленски дефинира следващото нахлуване на Русия в Днепър като „ чисто безчовечие “.

Най-малко двама души починаха, а над 30 бяха ранени, откакто ракета падна върху клиника в града. Според американски военни специалисти украинските сили ще се опитат да попречат на отдръпването на частите на „ Вагнер “, което стартира преди няколко дни.

Киев твърди, че Русия готви реплика на сериозен случай в АЕЦ „ Запорожие “. Централата се управлява от съветски военни. Целта на саботажа е да се попречи на плануваното контранастъпление.

По думите на Върховния представител на Европейския съюз по външните работи и сигурността Жозеп Борел разполагането на съветски нуклеарни бойни глави в Беларус може да докара до „ извънредно рискова ескалация “, наблягайки, че всеки опит за нагнетяване на напрежението ще бъде посрещнат от „ остра реакция “.

За да има кротичък развой Украйна би трябвало да се откаже от участие в Европейски Съюз и НАТО, съобщи един от заместител външните министри на Русия.

Имаше и добра вест от фронта. Украйна реализира освобождението на 106 свои бойци при замяна на военнопленници с Русия, заяви ръководителят на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски.

Военните, измежду които са и осем офицери, са били пленени по време на боевете за източния украински град, който
Русия твърди, че е превзела,
до момента в който съгласно Киев това не е по този начин и украинските сили към момента управляват дребна част от него.

„ Всеки един от тях е воин за нашата страна. Много от освободените от плен бойци се считаха за изчезнали. Семействата им минаха през сложни моменти “, сподели Андрий Ермак, ръководителят на канцеларията на украинския президент.

До момента няма информация за освободените съветски бойци, които Русия си е върнала при размяната на военнопленници.

По данни на украинското военно разузнаване 2430 украинци – най-вече военни, само че и 139 цивилни – са били освободени общо при замяна на военнопленници с Русия от началото на войната, отбелязва Ройтерс.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР