В средата на юни шпионските служби на САЩ са получили

...
В средата на юни шпионските служби на САЩ са получили
Коментари Харесай

САЩ знаели за намеренията на Пригожин

В средата на юни шпионските служби на Съединени американски щати са получили информация, съгласно която началникът на наемниците от частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин е възнамерявал въоръжени дейности против съветското министерство на защитата, което от дълго време упреква за неуспеха на войната в Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция по информация на международни медии. Американските служби незабавно са уведомили Белия дом и други държавни организации, с цел да не бъдат сюрпризирани, показаха през вчерашния ден американски чиновници, представени от вестник „ Вашингтон пост “.

Точното естество и времето на проектите на Пригожин не бяха ясни до последния миг преди завладяването на боен щаб и потеглянето на " Вагнер " към Москва, споделиха чиновниците. 

„ Имаше задоволително сигнали, с цел да може да се каже на управлението, че нещо се готви ", сподели американски чиновник, поискал анонимност.

" Затова мисля, че те бяха подготвени за това ", добави той. 

През последните две седмици имаше доста спекулации какво може да се случи – дали съветският президент Владимир Путин ще остане на власт и какво може да значи възможна неустойчивост за контрола върху съветския нуклеарен боеприпас, сподели служителят. 

Основният боязън е бил от неустойчивостта, която може да възникне вследствие на революция в Русия, показаха чиновниците.

„ Освен в Белия дом, през последните две седмици висши чиновници в Пентагона, Държавния департамент и Конгреса бяха осведомени за разследващите данни “, споделиха още чиновниците.

След като протестът в Русия утихна, Съединени американски щати и съдружниците им се приготвят за идващия стадий от развиването на събитията.

Според публични лица, основен фактор за Пригожин е била заповедта на съветското министерство на защитата от 10 юни, съгласно която всички доброволчески отряди би трябвало да подпишат контракти с държавното управление. Въпреки че в заповедта не се загатва името на " Вагнер груп ", намекът е явен – вдишване от страната на контрола над наемните войски на Пригожин, които се оказаха от значително значение за войната на Русия против Украйна и помогнаха за постигането на някои от най-значимите тактически победи.

Украински военни чиновници също следиха Пригожин след известието от 10 юни и бяха все по-убедени, че той може да активизира силите си против Москва, съобщи почитан украински чиновник. Пригожин обществено е протестирал против заповедта на министерството на защитата, а украинските чиновници са приели съществено опцията той да се насочи против съветските позиции, сподели чиновник на разузнаването
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР