В средата на следващата седмица – на 13 юни, от

...
В средата на следващата седмица – на 13 юни, от
Коментари Харесай

Пак протест в Младост - заради проект на замесен в скандала с Иванчева предприемач

В средата на идната седмица – на 13 юни, от 19:00 часа ще се състои следващ митинг против построяването на нова постройка в столичния регион „ Младост “. Протестът ще се състои в градинката зад бл. 320 в " Младост " 3, покрай кръстовището на ул. " Св. Преображение " и ул. " Ат. Москов ".
Протестът е против план на бизнесмена Димитър Логофетов. За него предходната администрация на „ Младост “, водена от към този момент някогашната към този момент кметица Десислава Иванчева, твърди, че е подал подправени документи и надлежно има сигнал към Министерство на вътрешните работи по случая. Бившият пиар на „ Младост “ Петър Кърджилов обаче изрази подозрение, че преписката няма да бъде придвижена, тъй като Логофетов бил очевидец по делото за взимане на рушвет в изключително огромни размери от Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.
За настоящия митинг против плана са изтъкнати 6 аргументи:
1. Имотът на господин Логофетов е реституиран при основни нарушавания на закона, за което ще представим съответни доказателства.
2. Не доближават най-малко 21 действителни паркоместа, с цел да бъде този план закономерен. Карето, в което ще се строи е едно от най-натоварените и с минимум паркоместа в региона. Постоянно пораждат спорове сред живущите, подвигат се чистачки и се пукат гуми. За жителите на 16-етажния бл. 321А, който е в непосредствена непосредственост до градежа няма проектирано нито едно паркомясто и те са принудени да паркират по тротоарите и непознатите паркинги.
3. Детската площадка зад блок 320 ще бъде унищожена.
4. Има съществени подозрения за фалшификации на документите на плана, които са доказани от хора с огромен опит в графологичните експертизи. Изпратен е сигнал до Прокуратурата, която към този момент трети месец мълчи по случая.
5. Уличната регулация е направена в услуга на плана на господин Логофетов, тъй като планува съществено свиване на кръстовището на ул. " Св. Преображение " и ул. " Ат. Москов ". Стеснението е най-малко 3-4 метра и ще затрудни съществено прекосяването на колите и автобусите през кръстовището. Видимостта ще бъде мощно лимитирана.
6. Не на последно място новопредвидената постройка се намира извънредно покрай бл. 320 и ще хвърля огромна сянка върху блока през зимата, което ще докара до нарастване на разноските за отопление на живущите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР