В средата на седмицата, до четвъртък, ще настъпи затопляне на

...
В средата на седмицата, до четвъртък, ще настъпи затопляне на
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Снежна Коледа ще има само в планините

В средата на седмицата, до четвъртък, ще настъпи стопляне на времето в цяла България. В петък обаче ще има захлаждане, което ще продължи до идващия вторник, това предвижда по bTV проф. Георги Рачев.

В идващите няколко дни ще се затопля, като температурите ще стигат до 12 градуса. След това обаче те ще паднат до 5-6, а в утринните часове ще са към и под 0. Очакват се и превалявания от дъжд.

Такова ще е времето и по Коледа, съобщи проф. Рачев. Сняг на множеството места няма да има, чака се подобен единствено в планините над 500 метра надморска височина. Той даде обещание да даде по-подробна прогноза за празниците в петък.

За Варна експертът предвижда, че преди захлаждането оптималната температура ще е до 15 градуса. В петък обаче те ще паднат с към 10 градуса и заран може и да са минусови.

Определено декември е по-топъл от нормалното и ще остане подобен до края си, сподели проф. Рачев. Той се върна обратно във времето и напомни, че през 1929 година времето е било радикално друго по Черноморието. Тогава морето замръзва, като ледът стига до деберлина 30-40 см.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР