В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите

...
В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите
Коментари Харесай

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) ще вземе решение по отношение на спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

Едновременно с това се чакат решения за общо седем спот ETF за BTC в същия период. Въпреки това се обрисува евентуално прекъсване на работата на държавното управление в Съединени американски щати заради фискална неустановеност. До 30 септември законодателите би трябвало да одобряват значими законопроекти за разноските, с цел да предотвратят евентуална рецесия.

Ако законопроектите за разноските не бъдат признати, Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища може да работи с стеснен бюджет. Това би могло да попречва способността на организацията да взема решения. Освен това заявките, отнасящи се до Биткойн ETF, в това число тези на BlackRock, може да бъдат счетени за несъществени и надлежно отсрочени. Освен това съществува възможност от краткотрайно преустановяване на активността на SEC.

Този сюжет не е невиждан за държавното управление на Съединени американски щати. Най-голямата стопанска система в света се сблъска с сходно предизвикателство по-рано тази година.

През 2013 година държавното управление на Съединени американски щати претърпя двуседмично прекъсване на работата, само че SEC продължи да действа. От 2010 година насам финансовият контролен орган е продължавал да работи по време на всяко прекъсване на работата на държавното управление.  

Съществува възможност политиците сполучливо да одобряват нужните законопроекти за разноските до 30 септември, като по този метод подсигуряват непрекъснатото действие на страната. Въпреки това, даже в случай че SEC резервира активността си, има възможност въпреки всичко да отсрочи решението си по заявките за спот Биткойн ETF.  

Комисията към този момент удължи първичния краен период, а в случаите на 21Shares и ARK даже е пропуснала последвалия краен период. Според мнозина е допустимо SEC да удължи периода до началото на 2024 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР