В средата на миналата година Европейската комисия обяви, че предлага

...
В средата на миналата година Европейската комисия обяви, че предлага
Коментари Харесай

Десеттте най-добри електрически коли за 2022 г.

В средата на предходната година Европейската комисия разгласи, че предлага да се забранят продажбите на транспортни средства с мотори с вътрешно горене от 2035 година

Тази мярка е част от политиката за битка с изменението на климата.

Усещайки накъде духа вятърът, доста производители на коли означиха датата в календара си и се концентрираха извънредно върху основаването на електрически модели.

Въпреки че има още дълъг път за извървяване, актуалната рецесия с доставките на съставни елементи и непрекъснатото прекъсване на производствата поради недостиг на първични материали, продажбите на електрически транспортни средства порастват от година на година.

Надпреварата за електрификация върви с цялостна пара напред.

В този подтекст, ще ви е любопитно да разберете кои са едни от най-хубавите електрически коли на пазара през 2022 година

1. Hyundai Ioniq 5

Този модел на Hyundai беше отличен с премията “Световен автомобил на 2022 г.” преди броени дни. Това е един от най-модерните коли към днешна дата.

Привлича вниманието с дизайна си, който включва двойни LED фарове, интегрирани дръжки на вратите на панелите и хоризонтална черна линия, която пресича задната врата от едната до другата страна.

Отвътре ви чака невиждана визия, подплатена с доста технологии. Всеки подробност притегля внимание, както и двата 12-инчови цифрови екрана, предопределени да пресъздават информация и развлекателно наличие, написа autofacil.es.



Hyundai Ioniq 5, според от зареждането, може да ви обезпечи оптимален пробег 481 км.

2. Kia EV6

Kia EV6 също има отличие, с което да се похвали. Неотдавна автомобилът беше разгласен за “Автомобил на годината в Европа 2022”.

Кросоувърът е с модулна платформа E-GMP на Hyundai-Kia. Впечатлява с автентичен дизайн, чудесно равнище на сигурност, удобен интериор и четири равнища на мощ.

В взаимозависимост от модификацията, може да бъде с мощ 229 к.с., 325 к.с. или 585 к.с. Последните две са със задвижване 4х4. Максималният пробег, посочен от производителя, е 510 км.

3. Skoda Enyaq iV



Skoda Enyaq iV е първият автомобил на компанията, който се задвижва на 100% от електрическа система. Предлага се в 5 разнообразни конфигурации - до 306 к.с. и с пробег до 534 км.

Чешкият кросоувър е основан на платформата MEB на Volkswagen Group, която поддържа и други модели от немския конгломерат, като Volkswagen ID.3 и ID.4.

4. Fiat 500е

Fiat 500 е добре прочут автомобил на пазара. Тринадесет години след появяването му на бял свят виждаме изцяло електрифициран модел - Fiat 500е.

Предлага се с две варианти за акумулатори: версия 42 kWh Long Range и версия 24 kWh City Range вид.

City Range обезпечава до 180 км пробег с едно зареждане, до момента в който разновидността, обвързван с най-голямата батерия, може да измине до 320 км съгласно цикъла WLTP. Ключов детайл от интериора е 7-инчовият екран с безжична връзка Apple CarPlay и Android Auto.

5. BMW i4

BMW i4 ще ви завоюва със своята пъргавост и е директен съперник на Tesla Model 3. В момента се предлага в две версии, в това число такава с нулеви излъчвания. Този вид е обвързван с два електрически мотора (по един за всяка ос), които дружно са в положение да отприщят 544 к.с. и оферират пробег от 510 км.

Благодарение на въртящия миг от 795 Nm, задвижването на всички колела и системата за ръководство на старта, BMW i4 е в положение да форсира от 0 до 100 км/ч единствено за 3.9 секунди.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР