В средата на декември руските военни и частната военна компания

...
В средата на декември руските военни и частната военна компания
Коментари Харесай

Британското разузнаване: И двете страни търпят големи загуби при Бахмут

В средата на декември съветските военни и частната военна компания (ЧВК) " Вагнер " ускориха офанзивите си с пехотни сили край град Бахмут в Донецка област. Много от тези интервенции обаче са били едва подкрепени, написа английското военно разузнаване в ежедневния си отчет за хода на войната в Украйна,

През последните 10 дни Украйна трансферира обилни подкрепления за отбрана на бранша и честотата на съветските офанзиви понижа от пика си в средата на декември. И двете страни претърпяха огромни загуби, се споделя в отчета.

" В момента съветските настъпателни интервенции в този регион се правят единствено на равнище взвод или поделение. Малко евентуално е Русия да реализира забележителен пробив край Бахмут през идващите седмици ", споделиха от английското разузнаване.

, въз основа на украинските изказвания, че руснаците изпитват дефицит на артилерийски снаряди , допуска, че този дефицит може да попречи на руснаците да подхващат сериозна атака край Бахмут или от Беларус в близко бъдеще.

 руските войски в региона на Бахмут към този момент не работят като ротни и батальонни тактически групи, а работят на дребни групи от 10 до петнадесет бойци.

" По сходен метод през август 2022 година съветските сили в Херсонска област бяха деградирали от ротни и батальонни тактически групи до обособени групи с размер на отделения ", разясняват специалисти.
 Украйна: Продължават съветските офанзиви против Бахмут и Авдеевка
Украйна: Продължават съветските офанзиви против Бахмут и Авдеевка

Няма съществени промени на фронта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР