В средата на 70-те години на миналия век Робърт де

...
В средата на 70-те години на миналия век Робърт де
Коментари Харесай

Робърт де Ниро се връща към гангстерските филми с ролята на мафиотски бос

В средата на 70-те години на предишния век Робърт де Ниро е относително незнаен в Холивуд. В продължение на десетилетие той има няколко функции, преди да получи ролята на Вито Корлеоне в " Кръстникът - част II " . В изявление за Си Ен Ен той споделя по какъв начин тази роля е трансформирала живота му. Със сигурност трансформира и кариерата му, като го катапултира към звездната популярност. През идващите четири години идват филмите " Шофьор на такси ", " Разяреният бик " и " Ловецът на елени ". Оттогава насам той е голямо име във филмовата промишленост, снимайки филми във всички жанрове. Най-популярният му род обаче постоянно са били гангстерските филми. След " Кръстникът II " той се снима в други филми за мафията, измежду които " Недосегаемите ", " Добри момчета ", " Казино " и " Ирландецът ".

Сега се готви да скочи още веднъж в подземния свят с нова роля, която го връща към жанра.

„ Deadline “ оповестява, че Робърт де Ниро ще си партнира с дългогодишния си помощник Бари Левинсън в мафиотската драма " Wise Guys " . Двамата са си сътрудничили неведнъж преди този момент, в това число във филмите " Wag the Dog " и " Sleepers ". Никълъс Пиледжи, който е създател на " Добри момчета ", е в борда на сценаристите. Ветеранът от " Роки " Ървин Уинклър е част от продуцентския екип.

Екипът, който е на борда, дава обещание да показа реален взор върху мафията. С двама носители на " Оскар " (Левинсън завоюва премията за най-хубав режисьор за „ Рейнмен “, а Де Ниро - за най-хубав артист за „ Разяреният бик “ и за най-хубав поддържащ артист за „ Кръстникът II “, упованието става все по-силно.

Филмът ще наблюдава действителното съревнование сред двама босове на италианската мафия в Америка през 50-те години на предишния век - Вито Дженовезе и Франк Костело. Костело е един от най-могъщите мафиотски босове в Америка, който се сприятелява с фамозния Лъки Лучано и афишира, че работи единствено с италианци. В странна връзка се оповестява, че Костело е въодушевил Дон Вито Корлеоне, първия и най-влиятелен воин в кариерата на Робърт де Ниро. Костело оцелява след опит за ликвидиране от страна на конкурентния необут Вито Дженовезе. Дженовезе изпраща Винсент Гиганте да го убие. Гиганте прострелва мафиотския необут, само че не съумява да го убие. Той въпреки всичко го убеждава да отстъпи властта на Дженовезе и да се отдръпна от мафията. По време на правосъдния развой за опита за ликвидиране той свидетелства, че не е могъл да разпознава килъра си, и Гиганте излиза на независимост.

Някои от най-класическите и награждавани филми в мафиотския род са основани на същински истории. Някои от тях се трансформират в едни от най-хубавите филми на съответните десетилетия. Това, което може да отличи " Wise Guys " от останалите такива филми, е неповторимото решение Робърт де Ниро да се превъплъти и в двамата основни герои. Предвид облиците на двамата мъже, той несъмнено има качествата да се оправи. Но това, че един и същи артист изобразява две противоположни страни на мафиотски спор, основава някои забавни въпроси. 79-годишната възраст нормално е моментът, в който актьорите забавят или даже приключват кариерата си. Де Ниро освен се движи с цялостна пара напред, само че и ще извършва двойна роля.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР