В среда, в която горивото непрекъснато поскъпва, всеки шофьор е

...
В среда, в която горивото непрекъснато поскъпва, всеки шофьор е
Коментари Харесай

На коя скорост да карате, за да харчите най-малко гориво

В среда, в която горивото непрестанно нараства, всеки водач е мощно заинтригуван да спести колкото е допустимо повече, в това число при зареждане с гориво. Често чуваме, че разходът на гориво зависи от стила на шофиране. Някои считат, че има някакъв специфичен способ, при който моторът употребява по-малко бензин или дизел. Нека се опитаме да разберем каква е скоростта с която колата ни ще харчи минимум гориво, написа fakti.bg.

Често можете да чуете мнението, че оптималната скорост във връзка с разхода на гориво е 70 км/ч. Някои в това време я смъкват още повече - 50-60 км/ч. В реалност обаче всичко не е толкоз просто. Всеки модел кола и мотор е самостоятелен. На първо място, цялата работа се заключава в това, че разходът на гориво не зависи от скоростта на придвижване като такава, а от моментното натоварване на силовия елемент.

Факт е, че една кола може да се движи с едни и също обороти а на мотора както със скорост от 20 км/ч, по този начин и със скорост от 125 км/ч. Въпреки това, в случай че моментното натоварване и в двата случая не надвишава номиналния въртящ миг на мотора, тогава разходът на гориво при висока скорост ще бъде по-нисък, в сравнение с при ниска скорост. Следователно, главното е лидерът да заобикаля превишаването на скоростта, при която моторът създава оптималната успеваемост.

Освен това е значимо да запомните, че има доста косвени фактори, които въздействат върху равнището на разход на гориво на автомобила. Не всички от тях са свързани с работата на самия мотор. По един или различен метод, само че многочислени изследвания демонстрират, че за множеството коли разликата в разхода на гориво при скорости от 70-80 км/ч, 90-100 км/ч, 110-120 км/ч безусловно се пресмята в не повече от няколко %.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР