В сравнение с миналата година по това време имаме до

...
В сравнение с миналата година по това време имаме до
Коментари Харесай

На 50 места на ден мигранти опитват да минат границата с Турция

В съпоставяне с предходната година по това време имаме до 3 пъти увеличение броя на лицата, които са се пробвали да преминат в наша територия откъм Турция и Гърция .

Това разгласи вътрешния министър Бойко Рашков по време на присъединяване си в отрасловата комисия и означи, че макар оборудването на турската граница, построено за няколкостотин милиона лв., оттова минават бежанци. Оградата е от подобен материал, по подобен метод е направена, че всеки ден се ремонтира . На денонощие по към 50 места се пробват да преминат бежанците, само че тези хора биват възпирани в степен, което страната може да го направи, увери Рашков

Имаме и известно нарастване на броя, които са съумели и да прескочат оградата и да навлязат на територията на страната . Без да хвърляме виновност върху Турция, все едно, сякаш контролът на техните гранични управляващи не е на това равнище, което българските управляващи чакат, посочи Рашков. Всичко това налагало да се вземат по-различни и по-сериозни ограничения, с цел да може Министерство на вътрешните работи да усили противодействието на мигрантския напън. Министерство на вътрешните работи ще командирова чиновници от няколко териториални дирекции, чиновници от Жандармерията и чиновници на " Военна полиция ". Министерство на вътрешните работи ще ускори доколкото страната може да си разреши това, силите, които да противодействат на увеличаващият се мигрантски напън.

Бойко Рашков поспори и с ГЕРБ за украинските бежанци

Министерство на вътрешните работи приема жители от Украйна, които бягат от военни дейности . Ако някои мисли, че на границата можем да вършим изследвания за престъпна регистрация на хора, които избавят живота си - своя и на фамилията си не е в час и не е в учебно заведение.

Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков в отговор на въпрос на депутата от обединението ГЕРБ-СДС Маноил Манев за това какво прави Министерство на вътрешните работи по контрола на влизащите украински бежанци.

Министерство на вътрешните работи основали напълно организация по приемане на бежанците от Украйна, тъй че по най-бързия метод да бъдат признати и настанени, като за тях да се поставят съответните грижи . Да не задълбочаваме нататък, само че отговорът на въпроса става все по-сложен, като службите в Украйна са в много комплицирана обстановка, изясни Рашков.
 Министерски съвет одобри отчет за положението на оградата по границата с Турция
Министерски съвет одобри отчет за положението на оградата по границата с Турция

Ремонтирани са избраните като сериозни от Главна дирекция " Гранична полиция " сектори в зоните за отговорност на ГПУ - Свиленград и ГПУ-Елхово
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР