В спорта често се случва даден отбор да претърпи срив

...
В спорта често се случва даден отбор да претърпи срив
Коментари Харесай

Когато дори Меджик не може да сътвори магия

В спорта постоянно се случва даден тим да претърпи срив и да прекара идващите няколко сезона в опит да оправи нещата. Това може да се дължи на доста неща, само че най-честата причина е неналичието на финансови средства, което пък води до напускането на класни играчи.
 NBA, Милуоки Бъкс, Шарлот Хорнетс и по кое време ще ги забележим в Париж
NBA идва в Европа

Янис Адетокумбо ще ни скрие шапките

При Лос Анджелис Лейкърс не може да се каже, че има липса на финанси, само че е реалност, че през последните шест години изпитва съществени усложнения. А не трябва да забравяме, че това е тим с обичаи, който е печелил лигата цели 16 пъти.

Публикация, споделена от Earvin "Magic" Johnson (@magicjohnson) на Фев 15, 2019 в 11:14 PST

В началото на 2017 година Меджик Джонсън беше назначен за общоприет управител на Лейкърс, а това беше ясна индикация, че на управлението, а и на почитателите, им е писнало от това тима да " бърше дъното ". Меджик пристигна с огромните обещания, че ще направи Лейкърс още веднъж супер тим, в който играят най-хубавите баскетболисти в NBA.
 Майкъл Джордан, Леброн Джеймс, NBA и кой е най-великият баскетболист
Кой е най-великият баскетболист

Баскетболистите споделят тежката си дума

Промяната не закъсня и през лятото на 2018 година Леброн Джеймс се причисли към тима с четиригодишен контракт. Идването на Краля обнадежди всички, а се заприказва, че към него може да се причисли и Пол Джордж. Е, това не се случи, тъй като Джордж избра да подпише с Оклахома Сити Тъндър, само че поръчката за плейофи беше дадена.

Публикация, споделена от Earvin "Magic" Johnson (@magicjohnson) на Яну 29, 2019 в 9:00 PST

И всичко изглеждаше много обещаващо, тъй като до януари 2019 година ЛА Лейкърс се движеха в топ осем на своята дивизия. Контузията на Краля обаче се оказа разковничето и единствено за месец и половина очакванията за плейофи се изпариха.

Днес, 10 април, пък нещата не наподобява да се оправят. Преди последния мач от постоянния сезон Меджик Джонсън реши да хвърли бомбата, че напуща поста си .

Това беше в действителност ненадейно, а още по-странно стана, когато Меджик съобщи, че публицистите и почитателите схващат за това първи. Дори собственичката на ЛА Лейкърс Джени Бъс не е била осведомена. Доводът на именития баскетболист пък беше, че го е боязън да я огледа в очите и да ѝ заяви, че напуща.

Публикация, споделена от Los Angeles Lakers (@lakers) на Мар 26, 2019 в 9:33 PDT

Така и не стана ясно каква е точната причина за напускането му, само че от думите на Джонсън излиза наяве, че напрежението, което се основава към управителните постове, не му понася. Той желае да се върне към работата, която му доставя наслаждение, желае и да бъде свободен да разяснява каквото си изиска. От клуба пък побързаха да му благодарят за невероятната работа, а включително се включва и Джени Бъс, която се обрисува да бъде доста страшна.

Earvin, I loved working side by side with you. You’ve brought us a long way. We will continue the journey. We love you https://t.co/ofmQl6BtBz
— Jeanie Buss (@JeanieBuss) 10 април 2019 година
Спокойно можем да кажем, че Меджик Джонсън оставя положително завещание след себе си. Той даже изрази увереността си в това, че тимът ще успее да притегли още една супер звезда през лятото. А измежду спряганите имена са това на Кайри Ървинг, Кевин Дюрант и Антъни Дейвис. Но все пак, почитателите чакаха доста повече от него, надали не да направи магията, която преди години правеше на паркета и му завоюва прозвището Меджик.
 Леброн Джеймс, ЛА Лейкърс, плейофите и падението на Краля
Падението на Леброн Джеймс

Това ли беше краят за Краля

Той обаче не устоя на напрежението, а какво ще стане, не можем да гадаем, само че несъмнено решението на Джонсън не беше предстоящо, а това повдига и въпросът кой ще го замести. Нашето непретенциозно мнение е, че Коби Браянт е добра опция, тъй като знаем, че работохолизмът му е легендарен, а тъкмо от подобен водач има потребност Лейкърс сега.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР