В списъка са Васил Найденов, Богдана Карадочева, братя Аргирови, Веселин

...
В списъка са Васил Найденов, Богдана Карадочева, братя Аргирови, Веселин
Коментари Харесай

От 350 до 500 лв. пожизнени пенсии за културни дейци

В листата са Васил Найденов, Богдана Карадочева, братя Аргирови, Веселин Маринов
За особени заслуги към България

Между 350 и 500 лева пожизнени месечни пенсии да получават културните дейци, работили на щат в “Концертна дирекция ”. Такова предложение са внесли от ГЕРБ в Народното събрание. Документът е подписан от Бойко Борисов, Тома Биков и Деница Сачева.
Творците с особени заслуги за България, за които се предлага да получават “държавни парични награди ” в размер на 500 лева на месец, наброява 107 дейци. Сред тях са имената на Васил Найденов, Богдана Карадочева, братя Аргирови, Кирил Икономов, Мая Нешкова, Стефка Берова, Камелия Тодорова, Росица Ганева, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Кристина Димитрова, Кирил Маричков, Митко Щерев, Веселин Маринов, Богдан Томов и други

Във втората група, за които се предлага 350 лева, са включени 26 дейци, измежду тях Ангел Попов, Иван Братоев, Георги Пеев и други
С импортирания план на решение се цели да бъдат обезщетени всички лица, работили и упражнявали специалността си като щатни чиновници на Държавно обединяване “Музика ”, за които е открита липса на публични документи по отношение на трудов стаж в държавните архиви, написа в претекстовете на предлагането.

Приносът на българската естрадна музика за развиването на музикалната просвета на България е безспорен, като достиженията є не остават незабелязани отвън границите на страната, пишат Борисов, Биков и Сачева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР