В списъка с имена на хора, предаден на прокуратурата, фигурират

...
В списъка с имена на хора, предаден на прокуратурата, фигурират
Коментари Харесай

Кирил Петков: В списъка за прокуратурата фигурират и политици-Пеевски, Борисов, Горанов

В листата с имена на хора, предаден на прокуратурата, попадат и политици. Сред тях са депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, някогашният министър председател Бойко Борисов поради случая „ Мата Хари” и на екс министърът на финансите Владислав Горанов. "За последния желаеме да разберем дали е вярна информацията, пристигнала от Божков, че му е носел пари. Ако сме сигурни, че Прокуратурата си е свършила работата по тези въпроси, ще е едно в действителност положително начало ". Това съобщи в особено изявление за "Събуди се " министър председателят Кирил Петков.
Той изясни и по какъв начин е почнал проблема с образуването и предаването на Прокуратурата на листата с имена на хора, които съгласно министър-председателя би трябвало да бъдат разследвани и проверявани. "Главният прокурор пристигна при мен да приказваме по значими въпроси, тъй като моята врата е отворена за всички институции. Аз го попитах за какво нямаме резултати по това, за което цялото общество приказва от заран до вечер. Той попита какво имам предвид и аз тогава споделих няколко имена. След това той потегли да изисква листата. В него ограничих имената до 19 и предадох листата на 20-ия ", сподели Петков.

„ Полицията и ДАНС съм ги инструктирал, че не би трябвало да има човек над закона. Всички би трябвало да са под един критерий - това е новото правило”, безапелационен бе Петков.
Като най-големият триумф на държавното управление до този миг той дефинира метода, по който ръководи Коронавирус вълната до този миг. "Създадохме нова система за това и тя проработи сносно. Не се наложи да затваряме страната ", изясни министър-председателят.

Той призна, че ръководещите непрестанно вършат неточности. "Никой не се е родил теоретичен. Сигурен съм, че вършим всичко, което можем. Радвам се, че има и критици, само че като тим обединението прави доста неща ", разяснява министър-председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР