В специално проучване, направено за предаването, от Галъп питат дали

...
В специално проучване, направено за предаването, от Галъп питат дали
Коментари Харесай

Референдум: Успех или не е частичното ни приемане в Шенген?

В особено изследване, направено за предаването, от " Галъп " питат дали приемането по въздух и вода е значима стъпка по скъп път или просто е половинчато и разочароващо решение?

 

Според 51% от далите отговор частичното приемане на страната ни в пространството е по-скорно крах. 46% са на противоположното мнение против 3%, които не са изразили изрично мнение или не могат да преценяват.

 

Мнодинството от интервюираните - 55% счита, че пълноправното приемане в Шенген е положително за страната ни против единствено 7%, които са скептични. 38% показват, че се чакат и положителни, и неприятни последствия.

 

По въпроса с мигрантския напън мненията са разграничени съвсем на половина - 51% не считат, че с приемането ни в Шенген у нас ще дойдат повече мигранти, до момента в който 48% имат вяра, че ще се случи точно това.

 

По думите на Мохамед Халаф  Австрия ни стопира за супохътния Шенген, тъй като мнго от мигрантите стигат до такава степен, без да са регистрирани в България. Според него мигрантите заплащат определни суми на  определни хора в България и по този начин минават границата ца Унгария и стигат Австрия.

 

Проблемът е в това, че в случай че желаеме свободно придвижване в Европейски Съюз, то трябна да засилим външните граници. Но Фронтекс по-скоро се грижи за правата на индивида, в сравнение с да препятства влизането на мигранти., счита политологът Огнян Минчев.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР