В специално интервю за австралийския сайт speedcafe.com главният изпълнителен директор

...
В специално интервю за австралийския сайт speedcafe.com главният изпълнителен директор
Коментари Харесай

Едва през 2025 Макларън ще усети пълните ползите от новия въздушен тунел

В особено изявление за австралийския уебсайт speedcafe.com основният изпълнителен шеф на Макларън Зак Браун съобщи, че английският отбор ще стартира да усеща цялостните изгоди от новия си въздушен тунел едвам през 2025 година.

Конструкцията на новия тунел бе забавена поради пандемията от ковид, само че упованията са той да проработи по някое време през 2023 година. Това ще разреши на Макларън да се възползва от неговите преимущества за развиването на своя болид още за 2024, само че по думите на Браун, с цел да се усети цялостният резултат от новия тунел ще би трябвало да се изчака още една година.
 Зак Браун подсигурява, че Макларън ще се бори за победи и трофеи в близко бъдеще Зак Браун подсигурява, че Макларън ще се бори за победи и трофеи в близко бъдеще
„ Той ще има резултат върху колата ни за 2024, едвам тази за 2025 ще бъде създадена напълно в него. Очаква се той да проработи в средата на годината, когато към този момент ще сме почнали работата по колата за 2024 “, изясни Браун.

„ Мисля, че всичко ще си пристигна на мястото за сезон 2025, което пасва съвършено на нашето развиване. През 2024 би трябвало да сме на 80% там, тъй като въпреки всичко тази година Оскар (Пиастри) е новобранец, а и един сезон не се състезава, тъй че ще има потребност от време да си върне ритъма “, сподели още американският предприемач.
 Макларън: Няма да напреднем, до момента в който не приключим новия въздушен тунел Макларън: Няма да напреднем, до момента в който не приключим новия въздушен тунел
През 2022 година отборът на Макларън приключи на петото място в конструкторския шампионат, като по този начин за трети следващ сезон записва оттегляне в своята позиция. През 2020 английският екип приключи трети, а година по-късно се класира на четвъртото място. След края на миналата акция към този момент някогашният началник на Макларън Андреас Зайдъл съобщи, че остарелият въздушен тунел е една от аргументите за загубите в последните години.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР