В Специализираната прокуратура са получени 219 страници от Испания по

...
В Специализираната прокуратура са получени 219 страници от Испания по
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата: Получихме 219 страници от Испания по случая „Барселонагейт”

В Специализираната прокуратура са получени 219 страници от Испания по случая „ Барселонагейт”. Това стана ясно на брифинг през днешния ден.

„ Специализираната прокуратура е изготвила и изпратила две европейски заповеди за следствие на европейското бюро на България в Евроджъст. Европейското бюро на Евроджъст в България е сезирало испанското. Едната от европейските заповеди е направена и през вчерашния ден са получени в Спецпрокуратурата 219 страници на испански език във връзка направена и изпратена от Специализираната прокуратура европейска заповед за разследване”, изясни пред " Нова телевизия " представителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев.

Кръстев изясни, че в европейските заповеди за следствие са сложени доста въпроси от страна на наблюдаващия прокурор. „ Изискват се откриване на банкова загадка, даване на придвижване на парични потоци, разпити на очевидци и определяне на информация, която е от голяма важност за предмета на наказателното производство”, посочи още той.

Коментар от представителя пристигна и за публикуваната информация от вътрешния министър Бойко Рашков, че в Министерство на вътрешните работи е получена информация от испанските управляващи по „ Барселонагейт”. Кръстев разгласи, че наблюдаващият прокурор е изискал даване на всички материали, които са получени от Министерство на вътрешните работи от испанските управляващи.

„ Към сегашния миг в прокуратурата не е постъпвала никаква информация от Министерство на вътрешните работи. Същевременно, наблюдаващият прокурор е изискал и информация от ДАНС по отношение на публикувана от тях информация, че са получили също информация от испанските власти”, добави той.

„ Днес постъпиха материали от ДАНС, които са на британски език. За страдание, в тях не е посочен кой е издателят на тези документи, кой е съставителят. Прави усещане, че документът е на британски език, а не на испански. Ние сме постановили осъществяване на превод, с цел да се срещнем с изложената информация”, сподели още Кръстев.

Документите от ДАНС представителят посочи, че са 26 страници на британски език. „ Има фотоси и текст. Снимките са от медийни изявления в България и в Кралство Испания. Наблюдаващият прокурор е изискал спомагателна информация от ДАНС, с цел да установим кой и на какво законово съображение е изискал тази информация и от кого е получена тя в България. Защото в отчета, който сме получили в Специализираната прокуратура, няма никакви знаци, че изхожда от институции в Кралство Испания и няма създател на този отчет. На последната страница няма автограф или печат”, съобщи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР