В Специализирана прокуратура е постъпила информация от Върховна касационна прокуратура

...
В Специализирана прокуратура е постъпила информация от Върховна касационна прокуратура
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата се запознава отново от производството за Христо Терзийски

В Специализирана прокуратура е постъпила информация от Върховна касационна прокуратура във връзка с някогашния вътрешен министър Христо Терзийски .

Припомняме, че през декември 2021 година Министерство на вътрешните работи заяви, че Специализираната прокуратура е отказала да образува досъдебно произвеждане за присъединяване в проведена незаконна група в силовото ведомство, понастоящем народен представител . Макар и да не бяха посочени имена, от реакцията на депутата от ГЕРБ и някогашен вътрешен министър Христо Терзийски стана ясно кого се засяга.
 Христо Терзийски не се разпозна в обвиняванията на Министерство на вътрешните работи за присъединяване в незаконна група
Христо Терзийски не се разпозна в обвиняванията на Министерство на вътрешните работи за присъединяване в незаконна група

Това било разпалване на вътрешната война сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата

Разработката на " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи беше събрала данни за висши служители на реда от Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП ) в проведена незаконна група (ОПГ). Тези изводи са докладвани на някогашния вътрешен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Младен Маринов, както и на ДАНС и прокуратурата.

От спецпрокуратурата обаче прекратиха следствието и постановиха отвод, който бе обжалван на две инстанции.
 Маринов и Терзийски срещу политическа приложимост на видеото с полицейското принуждение
Маринов и Терзийски срещу политическа приложимост на видеото с полицейското принуждение

Проверка е направена още през 2020 година - резултатите са в прокуратурата

Прокурор Валентина Маджарова изясни пред публицисти, че следва наблюдаващият прокурор да разпореди спомагателна инспекция, след осъществяване на която ще се произнесе всъщност . Специализираната прокуратура ще съблюдава напътствията на ВКП, те са наложителни и ще бъдат изпълнени, увери Маджарова.

Тя добави, че когато спецпрокуратурата може, ще даде информация по случая, само че в този момент просто няма информация, която могат да дават.

Голяма част от самата кореспонденция е секретна, тъй че дано спазим закона, сподели още Маджарова

Припомняме, че през юни 2020 година водещите създаването са докладвали, че са събрали задоволително данни за " съществуването на ОПГ с присъединяване на висши управителни чиновници от ГДНП, а Христо Терзийски смени Младен Маринов като вътрешен министър през юли 2020 година след случаите на полицейско принуждение при започване на миналогодишните митинги и конфликтите сред униформени и жители, искащи да доближат плажа в парк " Росенец " до лятната резиденция на Ахмед Доган. Дотогава той оглавяваше националната полиция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР