В спешен порядък кабинетът „Петков“ ще разгледа и анализира искането

...
В спешен порядък кабинетът „Петков“ ще разгледа и анализира искането
Коментари Харесай

Кабинетът ще разгледа спешно искането за поскъпване на тока

В незабавен порядък кабинетът „ Петков “ ще прегледа и проучва настояването на КЕВР за по-скъпи цени на тока и газа от 1 януари. Това стана ясно от изявлението на премиера Кирил Петков след първото съвещание на новия Министерски съвет. Той не скри, че е останал сюрпризиран, че КЕВР е съобщила за плануваното повишаване безусловно няколко часа откакто новото държавно управление постави клетва.

В най-спешен порядък би трябвало да обсъдим предлагането на КЕВР за повишаване на цените на тока, водата и газта. Дали сме 24 часа да създадем разбор на предлагането на КЕВР и за какво се случи в първия ден на държавното управление. Ще вземем ограничения против относително огромното нарастване на цената, увери Петков.

Първата точка от дневния ред на министрите е било бедствието в Смолянско и Благоевградско. Още на следващия ден ще поканим регионалните шефове на три общини - Смолян, Благоевград и Кърджали, с цел да ни дадат ясна и точна визия за всички вреди. Да създадем проект за най-бързата помощ, която може да им се даде. Точка номер 1 беше страната да се погрижи за потърпевшите хора, съобщи Кирил Петков.

Третата тематика е била с фокус върху зелените документи в администрацията и ускоряването на имунизацията в страната. Ще създадем юридически разбор по какъв начин да въведем сходна мярка. Първата стъпка ще бъде на равнище Министерски съвет. След това ще забележим по какъв начин този образец може да бъде публикуван в цялата държавна администрация, изясни министър председателят и добави, че разпоредбите ще бъдат направени по този начин, че да не се ограничи достъпът на обществото до министерствата и администрацията. Целта е, акцентира Петков, министерствата и администрацията да не са с по-различен статут от останалите бизнеси и публични действия. Както и да се подтиква имунизацията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР