В спасителната акция са участвали над 150 души. Пострадалата жена е

...
В спасителната акция са участвали над 150 души.
Пострадалата жена е
Коментари Харесай

Спасиха жена със счупен череп след 30 часа, прекарани в пещера в Словения

В избавителната акция са взели участие над 150 души.

Пострадалата жена е била умел спелеолог, само че е изпаднала в безсъзнание, откакто огромен камък е паднал на главата ѝ и е счупил черепа ѝ. Имала е естествен пулс и кръвно налягане, когато са я изнесли от пещерата. В

момента тя се лекува в столицата Любляна и към момента е с заплаха за живота.

" За пещерните спасители дълбочината не е значима, компликациите идват с теснината, по тази причина имаше екип по разширението. Спасяването ни лиши 33 часа, като 10 от тях бяха отдадени на разширение на прохода, а три часа и половина лиши изтеглянето на потърпевшата ", сподели ръководителят на Словенската пещерна избавителна работа Уолтър Закрашек.

По думите му, такава акция изисква организация от огромна големина и са съумели да съберат повече от 150 спасители на мястото, като всеки е имал своя роля.

" Можем да се гордеем, че Словения има такива хора и че са част от пещерната избавителна работа, която включва както медицински екип, който е кадърен да стигне до потърпевшия, по този начин и миньори, които отвориха пещерата, която на практика беше затворена ", сподели ръководителят на районния щаб на Гражданската отбрана Санди Цурк.

Пострадалата жена е била в компанията на шестима спелеолози от Пещерно сдружение Ракек. Изследвали са непознатите елементи на новооткритата Вранедолска пещера.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР