В социалните мрежи беше публикуван видеоклип, на който се вижда

...
В социалните мрежи беше публикуван видеоклип, на който се вижда
Коментари Харесай

Kyiv Post: Непобедимият танк на Путин е разбит от почти 40-годишни бойни машини Bradley

В обществените мрежи беше оповестен видеоклип, на който се вижда моментът, в който американска бронирана машина Bradley, принадлежаща на украинската войска, се удря в танк Т-90 М, считан от Владимир Путин за " най-хубавия танк в света ", написа The Kyiv Post, представен от " Фокус ".

Видеото демонстрира от друг ъгъл и с доста добра резолюция фрагменти от борбата сред съветския танк и две бронирани машини Bradley в региона на Степовое до Авдеевка, оповестени предходната седмица от украинската преса. От първичните фрагменти се вижда по какъв начин танкът Т-90М стреля пръв по украинските бронирани машини, само че пропуща задачата си.

След това двете бронирани машини Bradley откриват огън по съветския танк и го повреждат съществено: кулата му стартира да се върти безредно и най-после танкът се стоварва върху едно дърво.

Наскоро бяха оповестени нови фрагменти от " дуела " сред съветски и украински бронирани машини, на които се вижда, че съветският танк е под непрестанен обстрел от 25-милиметрово скорострелно оръдие Bradley. Танкът Т-90М разполага с доста по-мощно 125-мм противотанково оръдие, само че е с по-бавна скорост на пукотевица (могат да се изстрелят към 7-8 снаряда в минута).

За съпоставяне, скорострелността на оръдието на Bradley е 200 изстрела в минута. Теоретично бронята на Т-90 би трябвало да е в положение да се оправи с 25-милиметровите бронебойни снаряди с обеднен уран, изстрелвани от Bradley.

Снимките, оповестени в обществените медии, демонстрират, че съветският танк не може да се оправи с подобен съсредоточен огън. Така до момента в който едната бронирана машина Bradley (която даже не се смята за " танк ", а за бойна машина, пренасяща пехота) стреля, другата бронирана машина маневрира към танка Т-90М и открива огън от противоположната посока, когато първият Bradley стопира да стреля.

Бронираните машини Bradley се експлоатират от 47-а механизирана бригада на украинската войска. Съединени американски щати са доставили на Украйна към 186 такива бронирани машини във версия, създадена в края на 80-те години на предишния век. Според открити източници до момента украинците са изгубили над 60 Bradley (унищожени, развалени или пленени). Руснаците също са изгубили съвсем 60 танка Т-90М.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР