В социалната политика има много неща, които не търпят отлагане

...
В социалната политика има много неща, които не търпят отлагане
Коментари Харесай

Георги Гьоков: БСП ще направи всичко възможно, за да състави правителство 

В обществената политика има доста неща, които не търпят отсрочване и към които може да се сплоти болшинство
„ Третият мандат постоянно е бил комплициран, а в сегашната обстановка –  реализирането му е още по-труден развой. Ние от Българска социалистическа партия сме решени да създадем всичко допустимо да съставим държавно управление, тъй като всички в българското общество – без значение с какви партийни настройки са, чакат да има постоянно държавно управление, най-малкото тъй като служебното държавно управление не се оправя с нещата, които сполетяват българите поради инфлацията “. Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков в ефира на bTV Radio.

Депутатът от левицата сподели, че на съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия в сряда, груповият орган на партията ще реши кого да предложения на среща и от кого ще търси поддръжка по сплотяващи цели.

Гьоков изрази вяра, че останалите парламентарни групи ще се отнесат отговорно към съставянето на държавно управление с третия мандат и ще създадат нужните взаимни отстъпки, с цел да бъде образувано то. Социалистът постави акцент, че по всяка възможност едно такова държавно управление няма да е държавно управление на Българска социалистическа партия, а за него ще поемат отговорността всички, които го поддържат.

Народният представител от левицата съобщи, че обществената политика ще е един от целите, за които ще упорства Българска социалистическа партия: „ Виждате  какъв брой пъти ние внасяме измененията в Кодекса на труда, с които да създадем механизъм за пресмятане на минималната работна заплата и на първо гласоподаване –  от общия консенсус, съвсем 100% гласувания „ за “ Кодекса на труда и този механизъм за минимална работна заплата, в този момент с разнообразни парламентарни хватки той се отхвърля и го няма даже в дневния ред за тази седмица. Ето това е един от целите, които ще сложим на масата “, сподели Гьоков.

Той уточни и други дефекти в обществената политика, които не търпят отсрочване: „ Половинчати са решенията в пенсионната система и повишението на пенсиите, забавиха се прекомерно доста с обезщетенията за високите цени на горивата, откакто бяха анулирани 0,25 лева – незабавно от 1. януари трябваше да са подготвени вижданията и на служебното държавно управление, и на Народното събрание за обезщетения към българите. Ето в този момент се опитваме с промени в Закона за хората с увреждания да решаваме проблемите на ТЕЛК, който не си извършва дилемите и забавя решенията. Много са нещата в обществената сфера, които могат да бъдат сложени като предпочитани, и които биха могли да обединят болшинство към тези решения “.

Георги Гьоков твърдо съобщи, че не припознава Българска социалистическа партия като последовател на политиките на служебното държавно управление, изключително в обществената сфера.  „ Това шикалкаване при приемането на механизъм за определянето на минималната работна заплата, неналичието на обезщетения за българите незабавно след отпадането на 0,25 лева отстъпка за литър гориво и изобщо поддръжката на българите по време на рецесия – не мисля, че е съответно държанието на служебното държавно управление “, сподели в умозаключение националният представител от левицата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР