В социалната мрежа Туитър се разпространява видео, което показва момента

...
В социалната мрежа Туитър се разпространява видео, което показва момента
Коментари Харесай

Видео показва изстрелването на ракетата към украинския самолет в Техеран

В обществената мрежа " Туитър " се популяризира видео, което демонстрира момента на изстрелване на ракетата земя-въздух , поразила украинския пътнически аероплан край Техеран, написа " Гардиън ".

#BREAKING New footage shows the moment which the missile fired in the direction of the Ukrainian plane in #Iran pic.twitter.com/FyKXv1V53A
— Guy Elster (@guyelster) 11 януари 2020 година
По-рано през днешния ден Иран призна, че по простъпка е свалил самолета , защото си е помислил, че Съединени американски щати водят пълномащабна война против Ислямската република. Техеран е помислил самолета за крилата ракета.
 Иран си помислил, че е във война със Съединени американски щати и приел самолета за крилата ракета
Иран си помислил, че е във война със Съединени американски щати и приел самолета за крилата ракета

Хаджизаде сподели още, че Иран е бил квалифициран за пълномащабна война със Съединени американски щати

Украинският президент Владимир Зеленски изиска от Иран да накаже виновните за случая, да изплати обезщетения и публично да се извини.

" Ние чакаме Иран да изправи отговорните пред съда ", написа президентът на Украйна във " Facebook " и прикани също за връщане на останките.

Надяваме се, че следствието ще се организира без съзнателно закъснение и без възпрепятстване , добави той. Зеленски изиска " цялостен достъп " до следствието за 45 украински специалисти . Също по този начин изиска публично опрощение.
 Иран знаел, че е свалил самолета още в петък
Иран знаел, че е свалил самолета още в петък

Той декларирал, че информацията би трябвало да бъде обществено огласена

Френският президент Еманюел Макрон беседва със Зеленски за следствието. Президентите са се съгласили да изискат френски експерти да разкодират " черните кутии " . Макрон означи, че е стартирана публична процедура за интернационално следствие и ще посети Киев.

Канадският министър председател Джъстин Трюдо разгласи, че държавното управление му чака " цялостно съдействие от иранските управляващи ".

Украинските интернационалните авиолинии отхвърлиха, представени от " Ройтерс " че екипажът на самолета има частична виновност за трагичния случай. От компанията оповестиха, че самолетът не е бил предизвестен от летището в Техеран за допустима опасност преди да отлети за Киев. Компанията отхвърля, че самолетът се е отклонил от естествения си курс, откакто в известие на иранските военни се споделя, че самолетът е летял наоколо до боен обект на Революционната армия. Украинските интернационалните авиолинии приканиха иранските управляващи да поемат цялостна отговорност за злополуката. Според тях иранските управляващи е трябвало да затворят летището.
 Иран: Човешка неточност е свалила украинския
Иран: Човешка неточност е свалила украинския " Боинг "

Техеран загатна, че военните са забъркани, " несъзнателно "

В продължение на няколко дни Иран отхвърляше, че самолетът е свален . Техеран твърдеше, че случаят е вследствие на техническа нередовност.

Всичко 176 пасажери на самолета починаха при злополуката край Техеран.

По-рано, Канада разгласи, че ракета земя-въздух е свалила украинския аероплан в Техеран , до момента в който държавното управление на Украйна заяви, че ревизира информация за парчета от съветска ракета Тор-М1.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР