В социалната мрежа се появи интимно допитване. Потребителите в мрежата

...
В социалната мрежа се появи интимно допитване. Потребителите в мрежата
Коментари Харесай

Скандално! Подготвя ли Фейсбук специални услуги за педофилите и защо пуска проучване за тях?

В обществената мрежа се появи интимно допитване. Потребителите в мрежата допуснаха, че то е формирано от педофили.

Колумнистът на The Guardian Джонатан Хейнес описа в Туитър, че е видял с очите си необичайно допитване във Facebook. Системата го е помолила да отговори, дали той счита за допустима интимната преписка сред възрастен мъж и 14-годишно момиче, написа The Next Web.
So this popped up on Фейсбук pic.twitter.com/fL2QKgyr9x
— Jonathan Haynes (@JonathanHaynes) March 4, 2018
" Попитаха ме... И аз си помислих: " Хм, наподобява в този момент разбирам какво прави Facebook най-хубавата обществена мрежа в света. А в този момент без смешки - да звъня ли в полицията? ".

Facebook е предложил на журналиста да взе участие в изследването с името: " Размишлявайки за идеалния свят, в който вие управлявате Facebook, бихте ли разрешили на възрастен мъж да моли 14-годишно момиче да му праща секс фотоси? ". Хейнес се изненадал от въпроса, само че отговорите го шокирали още повече: " Одобрявам и нямам нищо срещу да виждам ", " Одобрявам, само че не желая да виждам ", " Не утвърждавам и не желая да виждам ".

След това обществената мрежа предложила той да взе участие в сходно изследване, в което още веднъж имало зрял мъж и момиче тийнейджърка. Възмутеният публицист описа за това в Туитър. В мненията към поста обаче представителят на обществената мрежа Гай Розн му дава отговор. По думите на Розен, " Facebook " желае да разбере мнението на потребителите по разнообразни въпроси, само че даденото допитване е било изцяло недопустимо.
I mean, this is not the kind of topic you should be determining policy on by surveying your readers. Фейсбук so out of touch with the real world.
— Jonathan Haynes (@JonathanHaynes) March 4, 2018
" Провеждаме допитвания, с цел да разберем по какъв начин обществото се отнася към нашите правила. Но съответно това допитване е изцяло недопустимо. Редовно си сътрудничим с органите на властта при решаването на проблемите с педофилията. При това допитването бе неточност ", написа той.
По-късно обществената мрежа популяризира посредством изданието The Guardian известие, в което изясни случая. Представител на Facebook съобщи, че допитването към този момент е отстранено, а обществената мрежа се афишира изрично срещу виртуалното интимничене сред възрастни хора и деца. Социалната мрежа успокоява потребителите, че няма желанието да анулира рестриктивните мерки за това и в бъдеще ще продължи да се бори с педофилията.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР