В Сопот стартира инициативата 1000 фунийки за 1000 усмивки. По

...
В Сопот стартира инициативата 1000 фунийки за 1000 усмивки. По
Коментари Харесай

На 1 юни: 1000 фунийки за 1000 усмивки за деца с увреждания

В Сопот започва самодейността " 1000 фунийки за 1000 усмивки ". По мотив интернационалния ден на детето с фунийка сладолед бяха зарадвани деца с увреждания от Карлово и Сопот.

Инициативата стартира от басейна над Сопот. Мястото, станало известно с плуващото мече Суими, което зарадва милиони хора по целия свят, с помощта на видеото, което беше снимано от камерите на комплекса. Оттогава задачата на притежателите е да подаряват усмивки.

Всички деца заслужават да се усмихват, да порастват с усмивка. Ние сме хората, които отговаряме през днешния ден какви деца ще пораснат на следващия ден. Искаме всеки да опита и да се допре до същински артикул, естествен, обаче не всички могат и нашата акция е ориентирана към деца, които няма по какъв начин да опитат сами, споделя Албина Ясинская, основател на акцията " 1000 фунийки за 1000 усмивки ".

Първите деца, в очите на които видяхме насладата бяха от Центъра за сложни услуги в Сопот. Те се любуваха на разнообразни усети и аромати

Смисълът е да обединим и да създадем децата щастливи, само че въпроса е освен на този ден. Въпросът е те всеки ден да изпитват обич, да се усмихват, да имат занимания и да получават познания в другите насоки, ще публикуваме всичко..надявам се да събираме усмивки, споделя Нина Цънцарова - Център за сложни услуги Сопот.

Това, че те са деца с увреждания, те отново играят, те отново се веселят, пея, четат и всичко това...детето ми е крепко, само че не различавам, те са като мои деца, споделя Нина Радуйчева - Център за сложни услуги Сопот.

В композиция с вкусния сладолед, децата схванаха по какъв начин е било избавено мечето Суими и за какво е значимо да пазим природата и кафявите мечки

Тръгваме в посока Пловдив, Калофер, София и уповавам се ще стигнем до всичко деца. Специална количка имаме за сладоледа, имаме опция да пътуваме. Сега преговаряме с други центрове, домове, споделя още Албина Ясинская, основател на акцията " 1000 фунийки за 1000 усмивки ".

Кампанията ще продължи в цялата страна.

Репортер: Станислава Христозова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР