В Солун настана паника след регистрирането на първия случай на

...
В Солун настана паника след регистрирането на първия случай на
Коментари Харесай

Паника в Солун след първия случай на коронавирус

В Солун настана суматоха след регистрирането на първия случай на болест с новия ковид. Хората се презапасяват с храни, а магазините са опразнени. Избягва се и използването на градски превоз, оповестява БНР.

Властите поставят оптимални старания да се ограничи разпространяването на Covid-19, откакто пробата на 38-годишна жена от Солун за вируса беше позитивен.
Лекари предизвестиха, че в границите на часове или няколко дни се чакат още регистрирани случаи на инфектирани хора.

Видимо жителите на Солун се опасяват от разгръщане на болестта и всеобщо се запасяват с храни.

Все по-малко употребяват публичния превоз. Шофьорите на градския превоз в Солун отхвърлят да вървят на работа, в случай че не се вземат защитни ограничения в рейсовете.

Забраниха достъпа до постройката на общината, прави се обеззаразяване, тъй като пациентката с вируса е посетила съвещание на общинския съвет. Затвориха и учебното заведение, в което учи детето на пациентката.

Кметът на Солун предложи всеки да ограничи контактите с лица, които има възможност да са инфектирани, здравният министър разпореди да се снабдят аптеките с повече защитни маски.

Междувременно случаите на инфектирани с новия ковид в Гърция станаха три.

Два нови случая на инфектирани с новия ковид бяха доказани през днешния ден в Гърция - детето на първата инфектирана жена в Солун и още една жена от Атина, заяви организация АНА-МПА. Жената в Атина, която е диагностицирана през днешния ден, е пътувала в засегнатите от вируса региони на Северна Италия, както и инфектираната 38-годишна жена в Солун. И тримата пациенти се лекуват в референтни лечебни заведения, като положението им е положително. Училището, в което учи детето, ще остане затворено за най-малко 14 дни с превантивна цел. Министърът на опазването на здравето Василис Кикилиас заяви, че се анулират всички карнавални прояви в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР