В Софийския районен съд е насрочено четвъртото заседание по делото

...
В Софийския районен съд е насрочено четвъртото заседание по делото
Коментари Харесай

Съдът ще проведе заседание по делото на Елена Йончева срещу Бойко Борисов и ГЕРБ

В Софийския областен съд е планувано четвъртото съвещание по делото на депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева против премиера Бойко Борисов и партията, която той оглавява ГЕРБ.
Йончева разгласи, че ще съди Борисов по време на предизборната акция, незабавно откакто той сподели на партийно мероприятие в Бургас, че страната е плащала милиони левове за репортажите на журналистката зад граница. Тя отхвърли това изказване и прикани Борисов, в случай че стане известно в съда, че е излъгал, да напусне политиката.

Искът на Йончева е по член 45 и 49 от Закон за задълженията и договорите и е за 20 хиляди лв.. Той е заведен и против ГЕРБ, тъй като това е партията, упълномощила на Бойко Борисов, да оповестява нейните позиции. Това е отговорността на възложителя за дейностите на изпълнителя, изясни пред " Дневник " преди време юристът на Йончева Георги Атанасов.

На последните съвещания стана известно, че министър председателят Бойко Борисов нямал достъп до фейсбук профила си и не написа персонално в обществената мрежа. Освен това бяха разпитани очевидци, измежду които и - Иван Гарелов, Къдринка Къдринова, доктор Емил Райнов и Виза Недялкова. По техни показания Йончева е експерт в работата си като публицист, не е получавала крупни суми за своите филми, и че е изпитала " отвращение и обезсърчение " и се е " затворила в себе си " поради изявлението на премиера.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР