В Софийския окръжен съд започна заседанието, на което ще се

...
В Софийския окръжен съд започна заседанието, на което ще се
Коментари Харесай

Докараха в съда с белезници на ръцете шофьора на катастрофиралия автобус

В Софийския областен съд стартира съвещанието, на което ще се взема решение за поисканата от прокуратурата мярка за неотклонение „домашен арест“ за водача на авариралия край Своге рейс Григор Григоров. Той беше докаран в Съдебната палата със правосъдна защита, с белезници и с забележими следи от злополуката от събота вечерта.
 Снимка: Денислав Стойчев  Шофьорът на авариралия край Своге рейс Григор Григоров. Снимка: Денислав Стойчев  водача на авариралия край Своге рейс Григор Григоров. Снимка: Денислав Стойчев  Шофьорът на авариралия край Своге рейс Григор Григоров. Снимка: Денислав Стойчев  Шофьорът на авариралия край Своге рейс Григор Григоров. Снимка: Денислав Стойчев  Шофьорът на авариралия край Своге рейс Григор Григоров. Снимка: Денислав Стойчев  img_1397-01-1200x800  Адвокат Христо Ботев. Снимка: Денислав Стойчев  Адвокат Христо Ботев. Снимка: Денислав Стойчев
Изглеждаше унищожен и се просълзи, когато сподели, че съжалява за случая. Адвокатът му Христо Ботев акцентира, че клиентът му също е бил измежду ранените – получил е комоцио при рухването на рейса от 30-метровия склон. Освен това Григоров бил с 50% понижена работоспособност съгласно проучване пред ТЕЛК, а след изписването му от ИСУЛ, бил пратен не в ареста, а в Затворническа болница.

Прокуратурата цитира показанията на 8 очевидци, измежду които и на потърпевшата Бистра Ангелова, която твърди, че е говорела с водача при навлизането в завоя. Друг свидетел Иван Зафиров карал с мотор след рейса и забелязал по какъв начин навлиза с висока скорост в насрещното платно в завоя, блъска поредно две коли и се отклонява надясно към пропастта.

Повечето очевидците споделят, че е валяло, само че дъждът не е бил пороен, а се усилил след злополуката.

Адвокат Ботев уточни, че аргументите за злополуката не може да се потвърждават от свидетелски показания. Той изиска съдът да наложи лека мярка на Григоров или да го пусне въобще без мярка.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР