В Софийския градски съд е внесен обвинителен акт срещу прокурора

...
В Софийския градски съд е внесен обвинителен акт срещу прокурора
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини прокурор, че е прикривал главния прокурор И.Г.

В Софийския градски съд е импортиран обвинителен акт против прокурора Константин Сулев за закононарушение по работа - по член 282, алинея 2 Наказателен кодекс. Това оповестиха от съда.

" Той е упрекнат, че за времето от 30.05.2023 година до 01.06.23 година в град София, при изискванията на продължавано закононарушение (пет деяния), в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние – прокурор при Софийска районна прокуратура, нарушил и не извършил служебните си отговорности за да набави полза за И. Г., като не допусне да бъде изнесена информация против него в медийното пространство. "

Казусът е доста итересен - упрекнатият прокурор е един от четиримата наблюдаващи па фамозното дело, започнало в Районна прокуратура на сутринта след публикуването в " Пик " на фотографията на Борислав Сарафов с Петьо Петров-Еврото в " Осемте джуджета ".

След посещаване рано в кабинета на Гешев, се счита, че Невена Зартова персонално задейства делото, а невероятният брой от 4-ма прокурори в екип, както и последвалите разпити още сщия следобяд (свидетел № 1 е Любена Павлова) към този момент бяха описвани със своята глупост.

Така на 29 май 2023 година най-ниското равнище - Районна прокуратура, се самосезира и стартира да проверява Петьо Петров-Еврото и посоченият за негова дясна ръка Кристиян Христов, че са група, която осъществявала принуди над магистрати и записва незаконно хора (по члена за противозаконни СРС). На база на фотографията след това към тях се прибавя и Борислав Сарафов - по това време зам. на Гешев. Но двамата по това време към този момент са във война.

Въпросният член 282 изисква така наречен " специфична цел " - т.е. не просто да има престъпление по работа, а то да е за да се набави полза или да се нанесе щета на някого. Именно по тази причина в лицето на облагодетелствания се показва - И.Г., за който няма подозрение кой е. А по какъв начин Сулев е попречил да се изнесат позорящи условия против Гешев - евентуално следва да забележим в делото.

Любопитно е, че при " джуркането " Сулев бива изтеглен четвърти при инцидентното систематизиране по това досъдебно производсто. Но е най-активен.

Има обаче и нанесена щета - излиза наяве още от обвинитения акт. Прокурорът е работил...

"... както и за да аргументи другиму щета, а точно на П. П. и К. Х., като от закононарушението могат да настъпят немаловажни нездравословни последствия – нелегално засягане правата на жители и уронване престижа на правосъдната власт, в частност на прокуратурата ", написа през днешния ден в известието (последното всъщност е етично нарушаване на етичния кодекс, б.а.).

Едва ли има подозрение, че зад буквите стоят Петьо Петров и Кристиян Христов. Последният пък изключително ефектно бе задържан от ГДБОП пред постройката на Българска телеграфна агенция, тъкмо преди да даде конференция.

Фактът, че за Сулев ще има обвиняване не е вест и към този момент бе оповестен.

По импортирания обвинителен акт в Софийски градски съд в този момент към този момент е формирано наказателно дело от общ темперамент и следва да бъде планувано разпоредително съвещание.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР