В Софийския градски съд е внесен обвинителен акт срещу Константин

...
В Софийския градски съд е внесен обвинителен акт срещу Константин
Коментари Харесай

Внесоха обвинение срещу прокурор Константин Сулев, замесен с Пепи Еврото

В Софийския градски съд е импортиран обвинителен акт против Константин Сулев по член 282, алинея 2 Наказателен кодекс.

Той е упрекнат, че за времето от 30.05.2023 година до 01.06.23 година в град София, при изискванията на продължавано закононарушение (пет деяния), в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние – прокурор при Софийска районна прокуратура, нарушил и не извършил служебните си отговорности за да набави полза за И. Г. като не допусне да бъде изнесена информация против него в медийното пространство, както и за да аргументи другиму щета, а точно на П. П. и К. Х., като от закононарушението могат да настъпят немаловажни нездравословни последствия – нелегално засягане правата на жители и уронване престижа на правосъдната власт, в частност на прокуратурата.
По импортирания обвинителен акт в Софийски градски съд е формирано НОХД № 1387/24 година Предстои да бъде планувано разпоредително съвещание.

След като тези дни стана ясно, че прокурор Константин Сулев се е сдобил с обвиняване за длъжностно закононарушение и то откакто е завел дело против самия Пепи Еврото, мнозина се запитаха кой е този прокурор.

Както към този момент стана ясно Градската прокуратура е прекратила следствието против Еврото, поради което мнозина побързаха да я жигосат и за провъзгласят Сулев за огромен воин, потърпевш единствено тъй като дръзнал да заведе дело против Пепи Еврото.

Нека забележим обаче обстоятелствата, преди да вършим такива изводи! През май Константин Сулев се самосезирал по медийни изявления, че от 2018 година до 29 май 2023 година Пепи Еврото оказвал насила над всякакви хора да правят разнообразни неща срещу волята си, като те били заплашвани, а също против тях били употребявани и механически средства за събиране на информация. Да уточним, че по това време от Петров към този момент няма и диря. А когато през август това дело е конфискувано от Градската прокуратура, се оказва, че няма нито едно доказателство за незаконната активност на Еврото, няма и нито един разпит на потърпевши от така наречен насила. Сулев, както отворил досието с обвиняването, по този начин я и затворил, без да работи по делото, обобщават осведомени.

Канал за контрабанден рязан тютюн обаче се оказва златна мина за прокурора. Сулев бил зает с неговото следствие. Срещу 20 бона участници в трафика спасявали кожата си, напомнят си ченгета, подочули за схемите, по които контрабандистите били вкарвани и изкарвани от време на време от ареста.

„ Дай 20 бона и ще те оправим, това беше паролата, която се пускаше към ареста и търговците в действителност си излизаха ” – напомнят си осведомени, като допълват, че тогава абсурдът също бил потулен.

Все отново върху главата 4 на прокурора Сулев се изсипват обвинявания, че краде ток, а също и че е принуждавал момиче от София да проституира. Тя самата разказвала, че е пускана на огромни шефове от прокуратурата, само че за тези услуги съвсем не й е плащано. Парите ги вземал сводникът й, също на висока позиция в системата.

Константин Сулев е упрекнат и отхвърлен от работа през 2017 година по това време той към този момент е на работа в Специализираната прокуратура, очевидно откакто заслугите му към правораздаването в Гоце Делчев, са високо оценени. За кражбата на ток дава показания негов съгражданин, който персонално го свързал с специалист по манипулиране на електромери. Сулев платил 600 лева и устройството било инсталирано в софийския му апартамент, където работило от 14.10.2015 до началото на 2016 година

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР