В Софийския апелативен съд беше даден старт на делото Семерджиев.

...
В Софийския апелативен съд беше даден старт на делото Семерджиев.
Коментари Харесай

Назначиха нова ДНК експертиза по делото Семерджиев

В Софийския апелативен съд беше даден старт на делото " Семерджиев ". На първото съвещание пред втората правосъдна инстанция през днешния ден трябваше да се явят две свидетелки по искане на отбраната на Семерджиев. Те обаче не се явиха за разпит.

За едната беше показан болничен лист, другата не е била открита на адреса, стана ясно в правосъдната зала. От прокуратурата желаеха дамите да бъдат заличени от листата със очевидци с претекста, че посредством тях, съгласно наблюдаващия прокурор, отбраната на Семерджиев „ протака делото “.

Адвокатът на подсъдимия - Мирослав Христов, съобщи пред съда, че държи на разпита на двете дами, с цел да стане ясно дали Семерджиев е карал автомобила и дали той е провокирал злополуката с две жертви, съобщи бТВ.

" Да не се дава ход на делото ", настоя пред съда и подсъдимия Георги Семерджиев. В последна сметка обаче, съдът реши да даде ход на делото. Подсъдимият към този момент беше наказан на 20 години затвор от Софийския градски съд. Бившият футболист беше приет за отговорен за гибелта на две девойки при злополуката на бул. „ Черни връх “, провокирана със 166 км в час, с подправена шофьорска брошура и с сменени табели на автомобила.

Съдът назначи нова ДНК експертиза по делото " Семерджиев ", която да откри следите по въздушните възглавници в автомобила.

Следващото съвещание ще бъде на 2 ноември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР