В Софийски градски съд (СГС) днес започва по същество делото

...
В Софийски градски съд (СГС) днес започва по същество делото
Коментари Харесай

Делото за смъртта на Милен Цветков тръгва по същество

В Софийски градски съд (СГС) през днешния ден стартира всъщност делото против Кристиан Николов, обвиняем за гибелта на журналиста Милен Цветков, съобщи Българска национална телевизия.

Навръх Великден предходната година джипът, ръководен от Кристиан Николов, с висока скорост – 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, до момента в който журналистът чака на червен светофар.

Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад кормилото под въздействието на три разнообразни типа наркотични субстанции - амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин.

На 18 декември Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт против Николов, притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по превоза – съзнателно провокирано тежко пътнотранспортно произшествие, лишило живота на участник в придвижването.

Разпоредителното съвещание беше на 21 януари.

" Тъй като до момента не съм имал опция да се срещна с околните на потърпевшия, желая да употребявам този миг и да изкажа моите най-искрени съболезнования за загубата. Знам, че това нещо не би могло да ви утеши, само че желая да знаете, че откровено скърбя за случилото се ", сподели Кристиан Николов в правосъдна зала, като се обърна към околните на Милен Цветков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР