В Софийски градски съд решат днес дали да пуснат предсрочно

...
В Софийски градски съд решат днес дали да пуснат предсрочно
Коментари Харесай

Банковият обирджия от Сливен иска предсрочно освобождаване от затвора

В Софийски градски съд решат през днешния ден дали да пуснат предварително от пандиза банковия обирджия от Сливен Стефан Стефанов.

Той е подал настояването си за излизане от пандиза в изискванията на предварително условно освобождение. Това значи, че в случай че то бъде почетено и той напусне пандиза, само че в изпитателния интервал извърши друго престпъление, ще доизлежи наказването си и за нападението в Сливен, написа уеб сайтът Tribune.

По закон за предварително освобождение е належащо наказаният да е изтърпял повече от половината от наказването и да е потвърдено, че се е поправил.

На Стефанов му остават още към шест години от присъдата, която получи – 15 години.

Грабежът на банковия клон се запомни като едно от най-бруталните закононарушения, осъществено от дилетант, само че което подвигна на крайник невъобразим брой униформени чиновници.

Екшънът се разигра на 23 март 2011 година 27-годишният тогава Стефанов направи опит да задигне парите от банка в центъра на Сливен. Нападателят простреля охранителя Станчо Станев и взе за заложници шестима чиновници на офиса. Кризата продължи повече от 40 часа, през които Стефанов пусна един по един всички похитени. Останал самичък в трезора, той запалши, че ще се самоубие, само че до това не се стигна. Стефанов се съобщи след тежки договаряния с психолог от Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР