В Софийски градски съд е внесен обвинителен акт срещу прокурорът

...
В Софийски градски съд е внесен обвинителен акт срещу прокурорът
Коментари Харесай

Нарушаване на служебните задължения: Обвинение срещу Константин Сулев - първият прокурор, обвинил Пепи Еврото

В Софийски градски съд е импортиран обвинителен акт против прокурорът от Софийска районна прокуратура (СРП) Константин Сулев. Той е прокурорът, който през май 2023 упрекна Петьо Петров - Еврото в незаконна активност. Обвинението е за нарушение и неизпълняване на служебните отговорности за полза за някогашния основен прокурор Иван Гешев и щета на Пепи Еврото, обвързван с аферата " Осемте джуджета ". Ето и целия текст:

" В Софийския градски съд е импортиран обвинителен акт против Константин Сулев по член 282, алинея 2 Наказателен кодекс. Той е упрекнат, че за времето от 30.05.2023 година до 01.06.23 година в град София, при изискванията на продължавано закононарушение (пет деяния), в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние – прокурор при Софийска районна прокуратура, нарушил и не извършил служебните си отговорности за да набави полза за И. Г. като не допусне да бъде изнесена информация против него в медийното пространство, както и за да аргументи другиму щета, а точно на П. П. и К. Х., като от закононарушението могат да настъпят немаловажни нездравословни последствия – нелегално засягане правата на жители и уронване престижа на правосъдната власт, в частност на прокуратурата. По импортирания обвинителен акт в Софийски градски съд е формирано НОХД № 1387/24 година Предстои да бъде планувано разпоредително съвещание. "

Срещу Сулев е имало и други обвинявания. През 2017 година основният прокурор Сотир Цацаров изиска прокурорът от София Константин Сулев да бъде отхвърлен от служба, до момента в който против него тече наказателно произвеждане.

Тогава Сулев е упрекнат от профилираното звено „ Антикорупция “ в Софийската градска прокуратура в осъществяването на две закононарушения. Първото – за кражба на ток, а второто – за сводничество.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР