В Софийската районна прокуратура са пристигнали документите, с които съпредседателят

...
В Софийската районна прокуратура са пристигнали документите, с които съпредседателят
Коментари Харесай

Районната прокуратура в София получи отказа на Кирил Петков от депутатския имунитет

В Софийската районна прокуратура са пристигнали документите, с които съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков се отхвърля от имунитета си. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от държавното обвиняване.

Предстои наблюдаващият прокурор да реши какви дейности ще предприеме.

На 6 юни софийската районна прокуратура предложи на основния прокурор да изиска от Народното събрание имунитета на Кирил Петков. Предложението бе направено по отношение на досъдебно произвеждане по отношение на декларация за поданство.

От доказателствата, събрани в хода на следствието, може да се стигне до извода, че в подадената от Петков пред президента декларация, е затаена истина – съществуване на двойно поданство, и е доказана лъжа, че лицето дава отговор на изискванията за избиране на народни представители, показаха тогава от прокуратурата.

На 16 декември 2021 година районният прокурор на София Невена Зартова съобщи пред медиите, че Районната прокуратура в София отхвърля да образува досъдебно произвеждане по проблема с двойното поданство на Кирил Петков. 

Документите по проблема са били изпратени в Софийската районна прокуратура от Специализираната прокуратура, а районните прокурори са на мнение, че Кирил Петков е отразил погрешна информация в декларацията си за поданство, само че тази информация има само заявителски и осведомителен темперамент. Тя няма доказателствена стойност, изясни тогава Зартова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР