В Софийската градска прокуратура е постъпил доклад на Върховната касационна

...
В Софийската градска прокуратура е постъпил доклад на Върховната касационна
Коментари Харесай

Образуваха дисциплинарни производства срещу двама прокурори

В Софийската градска прокуратура е постъпил отчет на Върховната касационна прокуратура за открити съществени нарушавания в срочността и ритмичността по общо шест досъдебни производства. Наблюдаващи прокурори по тях са И. П. и С. Х. от Софийската градска прокуратура. Предвид констатациите в отчета на ВКП по отношение на двамата магистрати са формирани дисциплинарни производства, които обгръщат работата на прокурорите по тестваните от ВКП досъдебни производства.
Дисциплинарните производства са формирани поради " деяние или безучастие, довело до закъснение на досъдебните производства ". По тях се организират следствия за вероятно осъществени закононарушения срещу Републиката, за закононарушение по работа и за проведена незаконна група, основана с користна цел и за изпиране на пари.
Назначена е дисциплинарна комисия в състав от трима прокурори при СГП, която да откри дейностите на двамата магистрати по делата. Проверката ще обхване както работата им по досъдебните производства, по този начин и натовареността на двамата прокурори в интервалите, в които делото е било във фаза на следствие, употребените от тях болнични дни и отпуски, както и участията им в правосъдни съвещания и в възможни ревизионни комисии.
В период от два месеца дисциплинарната комисията трябва да изготви отчет за работата на И. П. и С. Х. по шест досъдебни производства.
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР