В Софийска област е най-вероятно да загинеш от ПТП. Веднага

...
В Софийска област е най-вероятно да загинеш от ПТП. Веднага
Коментари Харесай

ИПБ: В Софийска област е най-вероятно да загинеш от ПТП

В Софийска област е най-вероятно да загинеш от ПТП. Веднага до нея се подреждат градовете Ловеч, Русе, Варна и Пловдив.
Най дребна възможност от гибел при пътни произшествия има в Перник, Търговище, Ямбол, Шумен и Габрово. Според Министерство на вътрешните работи рисковите места в България са към 90.

Това демонстрират данни след оценка на Института за пътна сигурност на риска на цяла България по географски принцип, по области и по идентифициране на черни точки. Данните за осъществяване на тази оценка са получени от Гаранционния фонд, Асоциацията на застрахователите в България, Национален статистически институт и уеб страницата на Министерство на вътрешните работи.

Използван е швейцарски стандарт SN-641724, защото до този миг в България няма признат стандарт за оценка на риска. Използвайки го, ще можем да управляваме по-ефективно парите, които харчим за градеж и ремонт на пътища, прецизират от ИПБ.

При установяване на черните точки в обособените области е установено, че в България пътнотранспортните катастрофи не се разпознават според условията на Директива 2008/96, информацията за това къде е настъпило едно ПТП е извънредно неточна и погрешна. Затова са употребявани данни на Асоциацията на застрахователите в България при идентифицирането на местата, на които стават най-вече пътнотранспортни катастрофи в другите области.

Констатирани са над 1500 черни точки, допълват от Института за пътна сигурност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР