В София започват големите летни ремонти. Подготвени са 5 сериозни

...
В София започват големите летни ремонти. Подготвени са 5 сериозни
Коментари Харесай

5 големи ремонта в София през лятото

В София стартират огромните летни поправки. Подготвени са 5 съществени реконструкции, а към този момент е подготвен и идейният план за Западната дъга на Околовръстното шосе. Той планува да се изминават 60 км без нито един светофар, съобщи

От през днешния ден стартира и разширението на бул. " Тодор Каблешков " в секторите от бул. " България " до улица " Луи Айер ". Ремонтът е на стойност 11 милиона лв., като общината е платила още толкоз, с цел да отчужди парцелите, които са до бул. „ Тодор Каблешков “. Булевардът ще се уголемява на общо седем стадия. Ще бъде разширено дясното платно, а ремонтът ще продължи към пет месеца. Кога тъкмо ще завърши той не е ясно, тъй като зависи от метеорологичните условия.

„ Освен бул. „ България ”, който се построява интензивно започваме в неделя строителни действия по бул. „ Каблешков ”. На 15 юни се чака да стартираме реконструкцията на бул. „ Монтевидео ”, разясни инж. Цветан Божинов , зам.-кмет по строителството, Столичната община.

Очаква се строителството по ул. „ Сребърна ” да завърши до август. Натоварено ще е и на бул. „ Шипченски проход ”.

Вече е ясно и по какъв начин би трябвало да наподобява западната дъга на Околовръстното. Последната част от най-важната пътна артерия в София, където сега тапи има и в делник, и в празник.

 „ По този план се работи към този момент 30 години. Наистина заслужава почит и ще даде едно облекчение на целия трафик “, сподели основният проектант на София Здравко Здравков.

При позволените 80 км/ч. обиколка на столицата би трябвало да трае към 40 минути. Два тунела, двуетажно кръгово и няколко естакади, ситуирани на 6,8 километра път с общо 6 ленти.

Планът планува още тунел да извежда трафика от Околовръстното, идвайки от „ Младост “ в посока Княжево и Перник.

Княжевци обаче намират пропуски в плана, тъй като с разширението на околовръстното ще се уголемява и бул. „ Цар Борис III ”. И не желаят тунел.

„ Притесненията на хората смятам, че са неоснователни, тъй като ние когато планираме града с би трябвало да го планираме с една много по-далечна вероятност от 50 100 години, с цел да можем да сътворяваме гладко прекосяване на всички кръстовища “, сподели Здравков.

Участъкът от околовръстното ще коства 320 млн. лева По идейни планове. Разширението от “Младост ” до началото на автомагистрала “Тракия ” ще завърши в края на 2021 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР