В София вече има таксита, които работят с по-висока първоначална

...
В София вече има таксита, които работят с по-висока първоначална
Коментари Харесай

Такситата в столицата вече взимат по-скъпо

В София към този момент има таксита , които работят с по-висока първична такса след измененията в Наредба 34. С тях беше изменен методът на установяване на първичната такса, като тя към този момент ще бъде от двоен до троен размер от минималната цена за километър пробег.

В София към момента множеството компании работят с минимална дневна цена от 77 стотинки на километър и нощната от 88 ст.

Но към този момент се срещат и такива, които са определили двойно по-скъпа първична такса, посочи Кирил Ризов от Съюз „ Такси “.

По думите му в столицата множеството компании ще проработят с новите цени от идващия месец.

„ Специално за София болшинството от таксита та стартират всеобщо да сменят остарялата с новата първична такса към 29 март, въпреки че всяка таксиметрова компания има право настрана това да го направи. Например, в моята компания обособени са сменили това нещо “.

Поредният локдаун ще понижи оборотите на фирмите, сподели още Кирил Ризов и добави, че браншът още веднъж ще изиска поддръжка от страната:

„ Ние сме директно свързани със заведенията за публично хранене, театри. Таман започнахме да качваме оборотите до повече от 50% и какво се получи – още веднъж локдаун и още веднъж падаме на 20 %. Така че наесен още веднъж ще желаяме различния налог за 2022 година да бъде редуциран до законовия най-малко от 300 лева “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР