В София трябва да се направи дясно обединение за местните

...
В София трябва да се направи дясно обединение за местните
Коментари Харесай

ДБГ иска дясно обединение за местните избори в София и големите градове

В София би трябвало да се направи дясно обединяване за локалните избори. Повече от 1 кандат в дясно-център в София е нещо рисково. Това сподели заместник-председателят на Движение " България на жителите " (ДБГ) Найден Зеленогорски пред " Дарик ". Той счита, че би трябвало да има обединяване в градове, като Шумен, Видин, Пловдив и други регионални центрове. Решението на ДБГ за локалните избори е локалните структури на партията да решат с кого да се коалират. Според него на локални избори " обичайна десница ", обичайно се оправя добре.

Зеленогорски напомни, че на евроизборите партията му не взе участие, откакто не съумя да приключи договарянията с " Демократична България ", само че прикани да се поддържат " демократичните претенденти ". Те са постъпили по този начин " с цел да няма братоубийствена война ".

Мисля, че идва време на един огромен план дясно-център, в Народното събрание всички да са на масата, сподели Зеленогорски. Той е на мнение, че обединението " Демократична България " би трябвало да бъде разширявана и тя е първи проблясък на опция. " Алтернатива вдясно не се прави с 6% ", сподели Зеленогорски и напомни, че на европейските избори " демократите " имат над 4%, колкото е прага за влизане в Народното събрание, единствено в 7 града.

Зеленогорски е на мнение, че би трябвало да се понижат дотациите, тъй като в този момент преимущество получват единствено огромните партии в Народното събрание. Той добави, че в този момент изследват немския модел за финансиране на политическите партии и ще предложат ретрограден модел. В Германия дотации получават партии показали се добре и на европейским и локални избори, сподели още Зеленогорски. Той добави, че в случай че няма чисто финансиране олигарсите ще посегнат на партиите.

С процедурна хватка измененията в Закона за държавния бюджет за 2019 година за понижаване на партийната дотация от 11 на 1 лева на глас на парламентарните избори бяха оставени за гледане в идната парламентарна седмица.

Миналата седмица бюджетната комисия в Народното събрание направи няколко допълнения към главната смяна за понижаване на дотациите, препоръчана от премиера Бойко Борисов. Бе признато предлагането на ръководещите общините и страната да дават безплатно офиси на политическите партии, както и това на Движение за права и свободи да отпадне ограничаването физически и юридически лица да финансират политическите обединения. В до момента настоящите разпореждания активността на политическите партии се финансира от лични доходи и от държавна дотация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР