В София стартира първата частна услуга за споделено ползване на

...
В София стартира първата частна услуга за споделено ползване на
Коментари Харесай

Предизборно: Електрически тротинетки под наем в София

В София започва първата частна услуга за споделено прилагане на електрически тротинетки, оповестиха от Столичната община.
От четвъртък, 22 август, стартира работа първата компания за споделено прилагане на електрически тротинетки в София.
В поддръжка на засилващия се интерес на жителите към другите възможности на напредването с автомобил, в централната градска част на София към този момент стартира обособяването на повече от 200 нови местоположения за гратис паркиране на колела, мотопеди и тротинетки. 
Опитът на редица други европейски столици демонстрира, че нерегулираното паркиране на електрически тротинетки основава компликации на пешеходците и останалите участници в придвижването.
Инициативата за отделяне тук-там за гратис паркиране на колела, мотопеди и тротинетки е осъществена от “Зелена София ”, “Софпроект ” и Център за градска подвижност с поддръжката на Столична Община и цели да окуражи повече хора да избират този метод на напредване.
Друга значима тематика с изключение на регламентиране на паркирането, е сигурността по време на придвижване. Столична община и Държавна организация “Безопасност на придвижването по пътищата ” работят взаимно по регламентиране на използването на електрическите тротинетки посредством предложение за изменение в Закона за придвижване по пътищата. Междувременно всеки, който се възползва от услугите за споделено прилагане на електрически тротинетки би трябвало да се преценява с разпоредбите за сигурност, които операторите на услугата ясно ще споделят.
В последните години делът на хората, употребяващи велосипед за напредване в града, се е повишил, като все още той е малко под 2%. Пилотно изследване на “Визия за София ” и “Зелена София ” на настройките на мениджъри и чиновници в огромни компании в София сподели, че пътуващите с велосипед до и от работното място, най-често изминават сред 3 и 4 км.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР