В София ще има улица Милен Цветков. Отсечката е част

...
В София ще има улица Милен Цветков. Отсечката е част
Коментари Харесай

В София ще има улица Милен Цветков в район Подуяне

В София ще има улица " Милен Цветков ". Отсечката е част от улица " 549 " в регион " Подуяне " и ще носи името  на известния публицист, реши през днешния ден Столичният общински съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Улица " 549 " се намира в регион " Подуяне ". Разделена е на две елементи, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга. Първата част се намира северно от бул. " Владимир Вазов “. Тя е относително къса - стартира от бул. " Владимир Вазов " директно против стадион " Георги Аспарухов “, движи се паралелно на Перловска река, пресича ул. " Резбарска “ и приключва преди Малашевски гробища. 

На 19 април 2022 година се навършват две години от гибелта на журналиста Милен Цветков. Той си отиде от този свят единствено на 53 години, откакто колата му беше пометена на червен светофар на столично кръстовище, написа в отчета на вносителя Симеон Ставрев.

В професионалната си кариера Милен Цветков беше водещ на " По света и у нас " по Българска национална телевизия, кореспондент и водещ в няколко излъчвания на националната телевизия. В Нова телевизия беше водещ на предаването " Здравей, България ", " 60 минути с Милен Цветков “, новините в " Календар ", " Часът на Милен Цветков ". Той беше водещ и на предаването " Нищо персонално " по Радио Експрес. От март 2020 година до гибелта си води предаването " Алтернативата " по ТВ1.

Колегите на Милен Цветков от ТВ1 предложиха сегашната улицата " 549 “, на която се намира малкия екран в регион " Подуяне ", да носи неговото име, за което приготвиха и подписка, която е приложена към отчета. Смятам, че тяхното предлагането заслужава да бъде подкрепено, тъй като Милен Цветков е оставил ярка диря в публичния живот на страната и града ни. Целият му професионален журналистически път е минал в малките екрани и радиа, които се намират на територията на София, показва Ставрев. По думите му Цветков беше мощно разпознаваема и доста добре призната персона в столицата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР